Pojeďte „Ze školy na ekostatek“

sobota 26. ledna 2013 ·

Ekologické statky jsou ideálními místy pro vzdělávání o zemědělství, spojují v sobě jak produkci potravin, tak ochranu životního prostředí v jenom místě, navíc jsou přístupné a otevřené veřejnosti a mnohé z nich se na vzdělávání a výchovu dokonce specializují. PRO-BIO LIGA přináší pražským školám možnost jak se dozvědět víc o možnostech výukových programů na statcích v okolí města.


Na statku by se dětem neměla jen jinou formou zprostředkovávat teorie ze školních lavic. V popředí by měl stát prožitek, a právě praktická spolupráce může dětem a mládeži takové prožitky přinést. Děti zde o zemědělství nejen slyší, ale také zemědělství vidí, cítí, ochutnávají a dotýkají se ho .

Zejména ekologické farmy velmi dobře splňují tyto požadavky, neboť jde většinou o podniky menší rozlohy, ale zato s velkou rozmanitostí plodin i hospodářských zvířat s maximální snahou o soběstačnost a uzavřený cyklus živin a energie.

A právě z těchto důvodů vydáváme tuto publikaci, která by měla školám usnadnit orientaci v tom, jaké jsou možnosti absolvovat vzdělávací program na některém z ekologických hospodářství v širším okolí hlavního města Prahy. Aktualizovaný seznam hospodářství s pedagogickými možnostmi je k dohledání na www.zeskolynastatek.cz.


Vznik publikace a webové stránky www.zeskolynastatek.cz byl podpořen hlavním městem Prahou a Ministerstvem zemědělství.

1 komentářů:

obyčejná učitelka řekl(a)...
26. ledna 2013 v 8:21  

Proč tam chybí Toulcův dvůr?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.