Samsung nabízí aplikaci pro nácvik písma Comenia Script

sobota 22. prosince 2012 ·

Comenia Script je nový typ písma, který se bude vyučovat na základních školách. Písmo je jednodušší a proto vhodné pro žáky s poruchami psaní.

Pro všechny uživatele tabletů Samsung a přístrojů Galaxy Note I a Galaxy Note II, je nyní exkluzivně k dispozici zdarma aplikace s názvem Comenia Script, která slouží k nácviku psaní tohoto typu písma. Comenia Script byl schválen před několika dny Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy jako alternativní písmo pro výuku na základních školách.

Aplikace nabízí šest aktivit, které jednoduchou a zábavnou formou pomáhají dětem osvojit si tvary nové psací abecedy, včetně číslic a matematických znaků. Jednotlivé části aplikace tvoří Hra s motýlem, při které uživatel obtahuje předkreslená písmena s grafickou nápovědou a dále pak Duhové písmeno, které funguje na stejném principu. Třetí část se nazývá Písanka, což je v podstatě elektronická verze klasické papírové písanky. Ve čtvrté části se děti učí skládat slova a věty. Aktivita Abeceda slouží k procvičování psaní celých slov z devíti různých oblastí a v poslední části s názvem Tajenky mohou malí uživatelé vyplňovat jednoduché tajenky na základě obrázků. Aplikace umožňuje přepínání tahů pro praváky a leváky.



Jan Vaníček, Content Manager lokálního zastoupení společnosti Samsung Electronics k tomu dodává: „Jsem velice rád, že jako první výrobce mobilních zařízení můžeme našim domácím zákazníkům nabídnout aplikaci, která doplňuje klasickou výuku psaní na základních školách a otevírá tak další oblast využití přístrojů Samsung, zejména pak těch, které používají stylus S-Pen.“

Radana Lencová, autorka písma Comenia Script, říká: „Pomocí tabletu lze procvičovat psaní doma i na cestách různou formou, od nejjednodušší po složitější. Stylus S-Pen navíc umožňuje přiblížit se citlivému psaní, včetně tlaku na pero. Aplikace Comenia Script není určena pouze pro děti, mohou ji využít všichni, kteří by se chtěli naučit jednoduché a čitelné psací písmo. Přála bych si, aby se psaní stalo od této chvíle zábavou.“

Aplikace je k dipozici ke stažení z portálu SamsungApps:

http://www.samsungapps.com/earth/topApps/topAppsDetail.as?productId=000000526956

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
22. prosince 2012 v 10:42  

http://www.lidovky.cz/comenia-je-jen-velky-byznys-tvrdi-odbornice-na-pismo-f9a-/ln_veda.asp?c=A121218_144407_ln_domov_khu

Pytlik Blaha řekl(a)...
22. prosince 2012 v 13:27  

aby se psaní stalo od této chvíle zábavou

No konečně! Už jsem si fakt myslel, že se děcka v té škole ukoušou nudou. Takže něco jako ještě ledovější cola či bramborovější čipsy. Tak to ať jde milá dezignovaná inovátorka do snikrs.
Původně to písmo snad mělo něco zlepšit, zefektivnit. Teď to vypadá spíš na střílečku s pěti levelama.

Anonymní řekl(a)...
25. prosince 2012 v 16:32  

Tady se povrdilo, že je to opravdu VELKÝ BYZNYS. Tento týden ministerstvo schválilo používání nového písma a už si můžeme do tabletu stáhnout aplikaci od Samsungu. Buď jsou IT odborníci tak rychlí, nebo jim už zakázka ležela dlouho na stole.

Anonymní řekl(a)...
25. prosince 2012 v 16:44  

Čím se to potvrdilo? V čem je ten velký byznys, když je aplikace zdarma?

Pytlik Blaha řekl(a)...
25. prosince 2012 v 16:48  

když je aplikace zdarma?

První dávka je zpravidla vždycky zdarma.

Anonymní řekl(a)...
7. ledna 2013 v 22:42  

Připravujete také aplikace na Ipady? Případně, kdy bude ke stažení? Už se nemůžeme dočkat.

Anonymní řekl(a)...
7. ledna 2013 v 22:46  

Připravujete také aplikaci pro Ipady? Připadně, kdy bude ke stažení. Už se nemůžeme dočkat.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.