5, ročník Logické olympiády

čtvrtek 1. listopadu 2012 ·

Krajským kolem bude v pátek 2. listopadu na Mensa gymnáziu pokračovat pátý ročník oblíbené Logické olympiády, kterou již tradičně organizuje Mensa ČR. Logická olympiáda je svým pojetím unikátní soutěží, protože se nejedná o znalostní soutěž, ale o soutěž rozvíjející především schopnost samostatného logického uvažování. Logická olympiáda si za svou historii získává stále větší oblibu. „Letos bylo registrováno celkem 32 190 soutěžících z 1 660 škol z celé republiky,“ informoval Martin Kalivoda z Mensa gymnázia, koordinátor krajského kola soutěže v Praze.

Soutěžící rozdělení do tří kategorií přitom nejprve absolvovali nominační kola, v nichž on-line vypracovávali nejrůznější slovní přesmyčky, číselné řady a jiné logické problémy. Konkrétně v Praze postoupilo do krajského kola 154 nejlepších z 1 860 dětí a studentů z celé Prahy. Nejúspěšnější řešitelé postoupí do celorepublikového finále, které se uskuteční 26. listopadu 2012 v Míčovně Pražského hradu.

Krajské kolo je realizováno s finanční podporou Magistrátu hlavního města Prahy. Generálními partnery soutěže jsou v letošním roce poprvé Nadace The Kellner Family Foundation a osmileté gymnázium Open Gate. Logická olympiáda 2012 je realizovaná také s podporou Nadace OKD.

Mensa gymnázium také vyhlašuje speciální ocenění „Talent základek Prahy 5, 6, 13 a 17“, pro nadané studenty těchto městských částí. Finálové kolo soutěže „Talent základek“ proběhne ve čtvrtek 1. listopadu na Mensa gymnáziu formou speciálního vědomostního testu, který bude zaměřen na kombinaci logických a všeobecných znalostí a také specifických témat týkajících se dané městské části. Účastníci budou soutěžit o velmi lukrativní ceny: tablet, mobilní telefon nebo vstupenky do multikina.

Záštitu nad soutěží Talent základek Prahy 17 převzala starostka MČ Praha 17 Bc. Jitka Synková.

www.logickaolympiada.cz
www.mensa.cz
www.mensagymnazium.cz

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.