Přečtěte si: Studentům se nelíbilo zadání státních maturit - u soudu uspěli

pátek 12. října 2012 ·

Městský soud v Praze vyhověl prvním čtyřem žalobám studentů, kteří si stěžovali na maturitní zkoušku v roce 2011. Ministerstvo školství teď bude muset prověřit, jestli byly v testech chyby nebo ne. Pokud by zjistilo, že zadání bylo špatné, může to zpochybnit celé loňské státní maturity. Ministerstvo školství proti rozhodnutí městského soudu podalo kasační stížnost, maturity tak bude řešit i Nejvyšší soud.


Z článku ban v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

Podle ministerstva školství sice soudní verdikt nezpochybňuje samotné výsledky maturit, ale jen prozatím. Pokud totiž ministerstvo při přezkumu otázek zjistí byť jen u jediné pochybení, tak už se výsledky maturit měnit mohou: "Tam se může stát, že zjistí, že ta stížnost a ty posudky oponentů byly oprávněné a pak by skutečně byly zpochybněny celé maturity," domnívá se Tomáš Feřtek ze společnosti EDUin.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.