Výzva školám: zapojte se do mezinárodního projektu Food Right Now – Postavme se hladu

čtvrtek 13. září 2012 ·

Společnost Člověk v tísni, o. p. s. nabízí účast v mezinárodním projektu Food Right Now – Postavme se hladu. Tento projekt je současně nabízen učitelům a studentům ve Francii, Itálii, Irsku, Německu. V České republice se na něm podílí hned tři informačně-vzdělávací sekce společnosti Člověk v tísni: Rozvojovka, Jeden svět na školách a vzdělávací program Varianty.

Chcete znát odpovědi na otázky, proč lidé někde trpí hlady a naopak někde mají jídla nadbytek? Víte o právu na potraviny? To i způsoby, jak hlad ve světě zmírnit, budeme společně hledat s pedagogy na společných seminářích a letní škole. Během dvou let se můžete zúčastnit šesti seminářů, které by měly podpořit rozvoj kompetencí učitelů pro kvalitní výuku globálních a rozvojových témat.

V tomto projektu jako první z cyklu seminářů nabízíme seminář o potravinové bezpečnosti, který proběhne již 2.- 3. 11. 2012. Obsahem semináře bude rozebrání cílů tohoto tématu a vyzkoušení možností, jak je realizovat ve výuce. V rámci semináře bude s účastníky realizováno několik učebních lekcí s využitím interaktivních metod, zaměřených na témata a cíle globálního vzdělávání. Kromě nových znalostí o potravinové bezpečnosti účastníci získají dovednosti, jak používat interaktivní metody ve vyučování, inspiraci, jak začleňovat vybraná témata do výuky a podpůrné informační a metodické materiály. Více o kurzu na Naše kurzy/Cesta k potravinové svobodě.

Tématem potraviné bezpečnosti se pedagogové budou zabývat i na letní škole, která proběhne v červenci 2013, a kde se budou moci podívat na potraviny ve všech možných souvislostech.

V průběhu celého projektu budeme připravovat brožuru s probíranými tématy např. právo na jídlo, chudoba, hlad (příčiny, důsledky), světový obchod a globalizace. Tato brožura bude k diospozici učitelům a měla by být nápomocna při začleňování globálně rozvojových témat do výuky.

Chcete-li se zapojit či vědět víc, kontaktujte nás na adrese: katerina.dvorakova@clovekvtisni.cz.  

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.