Ministři školství ČR a SR se dohodli na další spolupráci v oblasti duálního vzdělávání a kariérního řádu

úterý 18. září 2012 ·

Ministr školství mládeže a tělovýchovy Petr Fiala se během oficiálního setkání dohodl se svým slovenským protějškem Dušanem Čaplovičem na spolupráci v oblasti duálního vzdělávání.


Do duálního vzdělávání je v současnosti zapojeno na Slovensku několik firem a ministerstvo vyhodnocuje výsledky spolupráce. Vzhledem k tomu, že české ministerstvo školství chystá od příštího školního roku projekt v této oblasti, do nějž bude zapojeno 25 firem a 25 škol, využil ministr Fiala nabídku ministra Čaploviče na další spolupráci a výměnu zkušeností v této oblasti.

Ministři dále diskutovali řadu aktuálních témat. Jedním z nich byly také slovenské zkušenosti z fungování karierního řádu. Zde ministr Čaplovič nabídl české straně využití zkušeností slovenských expertů.

Na řadu přišly rovněž otázky vysokého školství či učebnic, kde by slovenská strana ráda využila, na základě doporučení expertů, vybrané české učebnice.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. září 2012 v 7:10  

Duální vzdělávání? Návrat k přímé vazbě žáků odborných učilišť na skutečné pracovní prostředí? Odtržení výuky od praxe bylo začátkem úpadku tehdy tak zvaného učňovského školství. V dnešní době bude problém najít firmy, které budou ochotné a schopní (kvalitní) odborný výcvik provádět. Ale duální vyučování v Evropě běžně funguje i když má také své nevýhody a částečně se od něj ustupuje, ale to je na dlouhý článek.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.