Hyde Park ČT24: Do školy

pondělí 3. září 2012 ·

Jaký bude nový školní rok? Stihne nový ministr změnit státní maturity? Na co se musí připravit základní školy? Jak se bude řešit nedostatek peněz ve školství? Jak vy vnímáte české školství a úroveň vzdělání, které nabízí? Diskutujte, ptejte se. Hosty dnešního speciálu Do školy budou: 1. náměstek ministra školství Jiří Nantl, ředitel PORG Václav Klaus ml., předseda Asociace pedagogů základních škol Jaroslav Štercl a profesorka českého jazyka a literatury Veronika Valíková z Arcibiskupského gymnázia Praha.


14 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
3. září 2012 v 23:54  

Chudák paní "profesorka" Valíková, zažila nejhorší učitelský rok - musela s gymnazisty dokonce dělat rozbory poezie - "bylo to ošklivé, studenti brečeli!"

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 0:17  

Ten Nantl je ale trdlo !

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 7:46  

No ta paní Valíková, to byla hrůza. Poblázněná učitelka. Byla úplně mimo a plantala páté přes deváté. Jako učitelka je třeba dobrá, to nemohu soudit (vypadá, že ji ta práce baví, navzdory všem problémům), ale ke vzdělávání by se vyjadřovat teda neměla (a už vůbec ne veřejně), protože si udělá jen ostudu. Jinak to byl docela zajímavý pořad, Nantl mi přišlo, že mluvil docela rozumě. Ale nejlepší byl podle mě mladý Klaus.

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 9:57  

Zajimave, ze Nantl vedle sve vlastni pochvaly napise, ze nejlepsi byl mlady Klaus. To je posun v jeho mysleni. Jeste nedavno by napsal, ze nejlepsi byl on :-)

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 10:22  

Tady se k Nantlovi zasadne vyjadruje take rektor Univerzity Karlovy (v odstavci "Podekovani emeritnimu..."):
http://www.ceskapozice.cz/domov/veda-vzdelavani/jaky-bude-fialuv-namestek-tomas-hruda-odpovidaji-rektori

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 10:41  

Ano, bylo to ošklivé, studenti brečeli, dokonce prý i blinkali...Ale je otázka, zda to opravdu bylo z maturity, nebo z toho, jak jim ji to nejvíce zdrcená češtinářka v ČR podávala...

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. září 2012 v 11:09  

Tady se k Nantlovi zasadne vyjadruje take rektor...


Myslíte tím snad text:
"Tyto materiály, stejně jako například velmi problematické akreditační postupy MŠMT, však byly ve skutečnosti vytvářeny a protlačovány jinými spolupracovníky exministra Josefa Dobeše, kteří ve svých či jiných vysokých funkcích stále jsou"?

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 11:52  

Všichni diskutující blábolili naprosté nesmysly v čele s redaktorem!

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 12:00  

ano, pane Pytliku :-)

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. září 2012 v 13:07  

Je skoro škoda, že ani rektoři vysokých škol nemluvívají konkrétněji.
Nejspíš se chtějí vyhnout následně vynucenému dokazování příčinných souvislostí mezi pitomostmi a pitomci, protože mají důležitější věci na práci.

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 16:01  

Nejvýznamnější Klausův výrok z tohoto pořadu: Do školství dává stát peněz dost! (Geniální pan ředitel "elitní" soukromé školy nám jistě příležitostně vysvětlí, jak za poloviční výdaje ve vztahu k HDP, než mají v podobně velkých, leč civilizovaných zemích, pořídíme stejně kvalitní veřejné školství.)

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 16:48  

Jo, panu řediteli Klausovi se to mluví, že je ve školství peněz dost. Ano, jeho škola přece dostala darem od nás všech platičů elektrické energie 100 milionů Kč prostřednictvím pana Romana. Také bych pak mluvila jako on, že je ve školství peněz dost. A už mám i dost toho ponižování a zesměšňování učitelek. Jako kdyby to pohlaví s oním orgánem mezi nohama mělo patent na rozum a jen oni byli spásou lidstva. Však tady od revoluce vládnou jen samí takoví a kolik bilionů dluhů nám už připravili? Matky samoživitelky jsou nejlepší ekonomky na světě. Proč je nikdo neudělá ministryněmi financí?
BP, bývalá učitelka, propuštěná letos ze školství, živící se už druhý měsíc jako OSVČ (nešla jsem natahovat ruku na úřad práce a čekat, jestli mi nějakou almužnu stát pohodí za 28 let poctivě odsloužených ve státní sféře), do důchodu ještě 10,5 let nedohledno

Pytlik Blaha řekl(a)...
4. září 2012 v 17:16  

kdyby to pohlaví s oním orgánem mezi nohama mělo patent na rozum

Tady nejde, paní budoucí kolegyně, o to, kde je umístěn orgán, ale kam až vedou chámovody. Pokud končí v mozkovně, je to právně uznatelný problém.
Zaujalo mne, jak se ředitel Klaus bere za ředitelské pravomoce. Jen bych připodotknul, že především oni nesou souhrnně odpovědnost za stav naší vzdělanosti. A pak ještě, že pokud jsou zřizovatelé gauneři, které zatýká policie, pak nemám mnoho důvěry v jimi instalované činovníky.

Anonymní řekl(a)...
4. září 2012 v 21:10  

Z té češtinářky se mi chtělo blinkat. Ale opravdu. Její vystoupení bylo opravdu ošklivé. Umíte si představit, že takové by byly všechny učitelky v naší zemi? Jeden úlet za druhým.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.