ČŠI: Jak získat výsledky testování žáka - informace pro rodiče

úterý 5. června 2012 ·

Podrobné výsledky testů jednotlivých žáků jsou k dispozici v systému na adrese portal.niqes.cz/vysledky. Pro přihlášení a zobrazení výsledků je nutné použít přihlašovací údaje (dvojice kódů), které daný žák použil pro rozšifrování a realizaci testu. Tyto údaje obdržel žák před každým testem od zástupce školy.


Pro prohlížení výsledků postačí libovolná dvojice kódů k libovolnému testu, který žák absolvoval. Systém pak umožní zobrazit výsledky všech testů daného žáka (matematika, český jazyk, cizí jazyk). Výsledková sada zahrnuje rozbor úspěšnosti žáka v daném testu a jeho částech, rozbor úspěšnosti žákem řešených úloh a kompletní test s vyznačením odpovědí žáka (včetně správných odpovědí). To vše včetně důkladné interpretace takových výsledků.

6 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
5. června 2012 v 7:01  

"Pro přihlášení a zobrazení výsledků je nutné použít přihlašovací údaje (dvojice kódů), které daný žák použil pro rozšifrování a realizaci testu. Tyto údaje obdržel žák před každým testem od zástupce školy." - vy si nepřestanete dělat z lidí prdel, co?!

Puďa řekl(a)...
5. června 2012 v 9:19  

Spíš dělat prdel ze zástupců škol, nemyslíte? :-)

Anonymní řekl(a)...
5. června 2012 v 9:33  

Kde je problém?

Anonymni z 21:30 řekl(a)...
5. června 2012 v 10:41  

"Pro přihlášení a zobrazení výsledků je nutné použít přihlašovací údaje (dvojice kódů), které daný žák použil pro rozšifrování a realizaci testu. Tyto údaje obdržel žák před každým testem od zástupce školy"

U nás každé děcko tyto údaje dostalo s tím, že je nemá ztratit a může se pak podívat na výsledky. Taky nerozumím, proč v tomto je problém.

Anonymní řekl(a)...
5. června 2012 v 18:53  

To víte, když někdo problém chce, pak udělá i z příslovečného prdu kuličku. A nebo věci nerozumí a jen plácá nesmysly, aby byl zajímavý.
Osobně jsem přístup vyzkoušel a všechno funguje naprosto bez chyby.

kamínek řekl(a)...
5. června 2012 v 23:28  

Největší "překvapení" z průběhu celoplošného testování je v podstatě absolutní nezájem žáků i rodičů o výsledky. Přestože bylo proklamováno, jak užitečné toto testování bude, prakticky nikoho moc nezajímají výsledky. Učitelé jsou znechceni obsahem testů a nic převratného nepřinesly, žáci (především 9. ročníku) nemají zájem, protože odcházejí jinam a rodiče, kteří většinou celý rok projevují jen minimální zájem o výsledky svých dětí to jen svým téměř absolutním nezájmem podtrhují. Takže spokojení jsou jen dodavatelská firma (dostane zaplaceno) pracovníci ČŠI (dostanou zaplaceno) a zřizovatelé (mohou si vytvářet žebříčky úspěšnosti škol). Pro nás ostatní se jedná jen o temný tunel na vyhození stovek milionů korun do zcela zbytečného projektu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.