Průzkum: Tablet u zápisu - jaký je váš názor?

středa 9. května 2012 ·

Zveřejňujeme prosbu studentky Pedagogické fakulty UK, která by ráda znala a vyhodnotila názory pedagogů i veřejnosti.


Vážení kolegové,


z krátké zprávy ČŠ z 30. ledna (Martin Lána: zápis s asistencí tabletů) jsme se dozvěděli, že existuje škola, která využívá při zápisu do prvních tříd tablet, se kterým předškoláci pracují. Nikde jinde jsem se s tím zatím nesetkala. Velice by mě zajímalo, jestli má někdo z Vás s touto technologií u zápisu také zkušenost. Popř. jaký je Váš názor na využití tabletu u zápisu? Vím, že mnoho času nemáte, ale moc byste mi pomohli, kdybyste vyplnili krátký dotazník k této tématice (Využití tabletu u zápisu do prvních tříd). Přivítám i přímé reakce zde ve fóru.


Mnohokrát Vám děkuji,


Kateřina Dragounová
studentka předmětu Počítač ve vzdělávání
UK Praha, Pedagogická fakulta, KITTV

7 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
9. května 2012 v 16:28  

Větší blobost jsem už dlouho neslyšel. vyjukaný předškolák dostane do ruky něco, co v životě neviděl, místo toho, aby dostal do ruky tužku, aby učitel dokázal posoudit její držení a alespoň minimální grafický projev dítěte? Místo toho, aby si s ním v klidu promluvil a posoudil, zda má správnou výslovnost a zda je schopen základní komunikace s cizím dospělým člověkem. Na tablety a další má času dost. To už s těmi dětmi nebudeme normálně komunikovat nebo co?

Anonymní řekl(a)...
9. května 2012 v 23:03  

Možná to dost dětí už zná - ale pořád mě nenapadá, že by to mohlo být u zápisu účelné. Mám dceru v 6.třídě a škola s námi řeší, zda bychom souhlasili s využitím tabletů ve výuce (s tím, že je rodiče koupí, za "výhodnou" cenu). Nejsme jednoznačně proti, ale nejsme ani nadšení. Určitě to má řadu výhod a možností, jak už to u nových technologií je, ale také jsou tu rizika a nevýhody.

Anonymní řekl(a)...
10. května 2012 v 10:23  

No tak to bych vám poradil nesouhlasit. Výukových aplikací do různých předmětů pro tablety je jako šafránu. Naše softwareové firmy nestíhají trendy v technice a ani stíhat nemohou. jenže ona ta technika není všechno.

Janek Wagner řekl(a)...
10. května 2012 v 12:46  

Re: "Výukových aplikací do různých předmětů pro tablety je jako šafránu." - pokud jde o první stupeň, většina ve školách nejužívanějších titulů Terasoft běží na tabletech s OS Android 2.3 a vyšším (jde o ty běžící i pod OS Linux). Terasoft pod lokální značkou dodává anglické nativní aplikace pro iOS i Android, zatím ale chybí podpora výrobců tabletů pro český trh.

Anonymní řekl(a)...
10. května 2012 v 12:54  

Jenže pro druhý stupeň nic než bída i ze strany Terasoftu. A to nemluvím jen o aplikacích pro tablety, ale o výukových aplikacích obecně.

poste.restante řekl(a)...
10. května 2012 v 13:50  

A kdo se tomu může divit.
Za současných podmínek být SW firma a investovat do vývoje aplikací pro český trh může jen ekonomický sebevrah.

Přitom nevěřím tomu, že by se nedal naroubovat nějaký projekt z fondů EU i na tuto oblast.

Anonymní řekl(a)...
10. května 2012 v 21:05  

Baže dal. Těch hovadin, co jako DUMY vytváří bez ladu skladu hromada kantorů bez základních metodických schopností, je plný internet. A přiznejme si, že za pěkné miliony, které mohly být využity účelněji. Jeden příklad za všechny. Raději jedna nejmenovaná SŠ vytváří materiály v angličtině do odborných předmětů pro žáky, (řekněme si upřímě, že se jedná o čtyřkaře už na základkách) kteří podle mého nejsou schopni dané učivo pochopit ani v češtině, natožpak v angličtině. No prostě sranda. Heslo dne zní:"jazykovými kompetencemi k lepšímu soustružení."

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.