Má školství sloužit firmám nebo rozvoji žáků a studentů?

středa 23. května 2012 ·

Přijďte se podívat na senátní konferenci, která chce otevřít debatu o protikladných pohledech na společenskou funkci vzdělávání.

Zveme vás na senátní konferenci Rozdílné koncepce vzdělávání a jejich důsledky, která se koná v pondělí 28. května od 10.00 v prostorách Hlavního sálu Valdštejnského paláce. Konferenci pořádá Stálá konference asociací ve vzdělávání o.p.s. ve spolupráci s Výborem pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu PČR a Pomáháme školám k úspěchu o.p.s.

Diskutovat se bude o vzdělávání na základních a středních školách. Otázky předložené k diskusi zní:

  • Jak se má do vzdělávání v ČR promítat požadavek konkurenceschopnosti?
  • Má být jedním z hlavních cílů vzdělávání podpora sociální soudržnosti?
  • Chceme opravdu vychovávat žáky k zodpovědnému rozhodování a jednání?

Pozvánka a program konference



2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
24. května 2012 v 6:58  

Dnes má vzdělávání důležitou funkci - pod záminkou zvyšování kvalivikace pedagogických pracovníků jsou odkláněny dotace na školený vybraným lidem, kteří jako lektoři takových "školení" předčítají obecenstvu to, co si přečetl běžných učebnicích pedagogiky... Nad takovými přednáškami chrochtají blahem jen soudružky ředitelky - manažerky, které skoro neučí a tutíž neví, co to je učit...
Kondratov

Biene řekl(a)...
24. května 2012 v 13:16  

Mno..my bychom se rádi i na konferenci podívali, ale nikde žádná přihláška nebo možnost registrace a na stránce SKAV větička: "Kapacita konference je již naplněna."..tak k čemu taková zpráva???

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.