Lukáš Novotný: Začnou učitelé „dealovat“?

sobota 21. dubna 2012 ·

Finanční zprostředkovatelé fondů ve druhém pilíři důchodové reformy nabízejí spolupráci pedagogům na středních školách i VŠ studentům.



Plánované škrty ve školství se s největší pravděpodobností dotknou i odměn některých učitelů, zjistil server Aktuálně.cz v průzkumu mezi řediteli škol a zprávu o tom v pátek publikoval jako hlavní news. Pedagogové si však nemusejí zoufat – možnost vedlejšího přivýdělku jim začínají nabízet firmy, které se zabývají finančním poradenstvím.

Jednou z nich je společnost Kapitol, respektive někteří její manažeři. „…je mou milou povinností Vám sdělit, že na základě veřejně dostupných informací jsme Vás vybrali jako potenciálního vhodného spolupracovníka pro naše nové projekty týkající se nadcházejících státních reforem. Penzijní a zdravotní reforma jsou dvě zásadní události, které vyžadují rozšíření naší manažerské i poradenské divize o nové kolegy,“ píše se v nabídce, kterou v polovině dubna obdrželi vytipovaní učitelé Malostranského gymnázia v Praze.


Co konkrétně to znamená? Vysvětlení nabízí Jan Čižinský, učitel dějepisu a občanské výchovy na Malostranském gymnáziu: „Je evidentní, že po nás budou chtít, abychom nabírali klienty pro důchodovou reformu – a ti musejí být mladí – přesně jako naši studenti.“

Kapitol nicméně tvrdí, že takováto forma inzerce není oficiální nabídkou společnosti. „Jde o ‚akci na vlastní pěst‘ některého z poradců, která není v souladu s našimi podmínkami spolupráce,“ reagoval na dotaz ČESKÉ POZICE vrchní ředitel Sawas Michailidis, který je zároveň členem etického výboru firmy.

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE



1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. dubna 2012 v 16:15  

"že po nás budou chtít, abychom nabírali klienty pro důchodovou reformu – a ti musejí být mladí – přesně jako naši studenti.“


Nestačí být jen mladý do 35 let. Důležitý bude také výdělek.
Evidentně to nebude profese učitele s tarifem 20 000,- Kč. Pro takto nízký příjem je druhý pilíř nevýhodný. Musíte tedy začít na vyšším platu.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.