Usnesení Předsednictva České konference rektorů

pondělí 12. března 2012 ·



Předsednictvo České konference rektorů je velmi znepokojeno mocenským zásahem Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy do odborného a právně závazného stanoviska Akreditační komise ve věci Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. Ministr Dobeš učinil bezprecedentní krok, který zcela jistě nesvědčí o deklarované snaze o zvýšení kvality vysokoškolského vzdělávání a vzbuzuje zásadní pochybnosti o respektu ministra k platnému zákonu o vysokých školách.

Za Předsednictvo České konference rektorů

 Prof. RNDr. Václav Hampl, DrSc.
 předseda České konference rektorů

Praha, 9. 3. 2012

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
12. března 2012 v 23:25  

Usneseni Studentske komory Rady vysokych skol:

Usnesení č. 12/3/3 k postupu MŠMT ve věci Fakulty právnické ZČU v Plzni

SK RVŠ odsuzuje postup Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ve věci Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni. Považuje jej za účelové využití komplikované situace studujících a vyučujících FPR ZČU pro bezprecedentní politický zásah do nezávislosti Akreditační komise, který do budoucna může vést k dalšímu zpochybňování její činnosti.

Postup ministra školství při prodloužení akreditace magisterského studijního programu Právo a právní věda FPR ZČU dokazuje, že obavy z dopadů navrhované reformy vysokých škol na akademické svobody a nezávislost vysokoškolského prostředí jsou zcela oprávněné.

http://www.skrvs.cz/

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.