Přečtěte si: Gazdík: Dobeš promarnil rok času. Jeho návrh o školném je kalamitní

čtvrtek 1. března 2012 ·

Předseda poslaneckého klubu TOP 09 Petr Gazdík nesouhlasí s výroky ministra školství Josefa Dobeše, který dle svých slov od školného ustoupil právě kvůli TOP 09. Podle Gazdíka Dobeš lže, neboť nezvládl školné připravit.

Z článku Vratislava Dostála v DeníkReferendum.cz vybíráme:

„Zhruba před čtrnácti dny, kdy se zástupci TOP 09, jestli se nemýlím, tak to byla paní Putnová a pan Gazdík, sešli se studenty a pohřbili školné - tzn. vyjádřili se ve smyslu, že je není nyní třeba přijímat,“ uvedl ministr školství v rozhovoru s tím, že tento veletoč TOP 09 přinesl to, že došlo k ústupkům. „Bavíme se o řádné pětileté době, za kterou se neplatí, a vše nad to bude zpoplatněno,“ dodal Dobeš.


Podle TOP 09 je ale Dobešovo tvrzení naprosto lživé. „ TOP 09 považuje zavedení školného za nutný krok při reformě financování vysokých škol, což neustále opakujeme. Zakotvili jsme tento bod i do říjnového programového dokumentu Prosperita, který přijal celostátní sněm. Ministerstvo školství však loňský rok promarnilo z hlediska přípravy záměru i z hlediska komunikace s akademickou sférou,“ uvedla předsedkyně školského výboru Anna Putnová z TOP 09.


„ Standardním způsobem chování ministra školství se již stalo, že večer říká něco jiného než ráno. Nyní už dospěl do další fáze, nejen, že říká nesmysly, ale dokonce lže,“ doplnil Putnovou předseda poslaneckého klubu TOP 09 a Starostové Petr Gazdík, který se dle svých slov v posledních týdnech se studenty nesetkal, a tedy ani nejednal o jakýchkoliv změnách.


„Jak chaoticky ministr školství předkládal své návrhy, tak chaoticky se nyní snaží zbavovat odpovědnosti. Situace dospěla až do bodu, že za něj musel jednání přebrat pan premiér. Takový stav TOP 09 děsí,“ myslí si Putnová.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
1. března 2012 v 21:08  

O pravdomluvnosti nejlepšího ministra školství mají pochybnosti i blechy v kožichu našeho psa.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.