Přečtěte si: K čemu jsou dobré školy

úterý 31. ledna 2012 ·

Česká republika si může nárokovat zápis do knihy rekordů. Jsme určitě jediná země na světě, jejíž ministr školství netuší, k čemu jsou dobré vysoké školy.


Z článku Jana Kellera v deníku PRÁVO vybíráme:

Pan ministr považuje současný systém za asociální. Docela mu uniklo, že vysokoškolák platí vyšší daně než paní u pokladny a že svými vyššími odvody přispívá třeba na mateřskou matkám se třemi dětmi. Není tak trochu asociální, aby vysokoškoláci platili formou školného jakousi zálohu za to, že budou moci státu celoživotně odvádět vyšší daně než lidé se základním vzděláním? Ministru Dobešovi ovšem nejde o sociální spravedlnost. To by totiž musel spolu se zavedením školného okamžitě navrhnout, aby byly prodavačce a pokrývači sníženy daně o částku, kterou přestali vyplácet na vysokoškoláky. Nic takového ho ani nenapadne. Nebylo by to ostatně dost dobře možné. Prodavačka i pokrývač se totiž budou po zavedení jeho reformy muset skládat na úroky ze studentských půjček. Přestanou platit českým školám, které vláda stále více škrtí, a začnou platit pobočkám cizích bank.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 20:46  

sedm let u nás zdarma studovat nelze

Ale lze, prosím pěkně. Nutno započítat případný ročník nultý, kterýžto si student zajistí na fakultě někdy placenými, ale většinou neplacenými kurzy, v nichž dohání třeba nedostatky v matematice. Přípravné ročníky se v posledních letech těší oblibě jak studentů, tak vysokých škol.
No a rozložení pátého ročníku magisterského studia do dvou let je dnes absolutně nejrozšířenější forma dokončování studia.

Anonymní řekl(a)...
31. ledna 2012 v 23:24  

Rodiče maximálně škodí svým dětem, když je nevychovávají ke kázni, k respektování autorit a k zodpovědnosti za svůj život a nezajímají se o úroveň jejich přípravy na praktický život. Školy maximálně škodí dětem, když se spokojí s tím, že místo aby žáci něco pochopili, alespoň deklamují zpaměti. Stát maximálně škodí národu, když podporuje nesmyslné pseudoprojekty, když vytváří legislativní rámec, který téměř zaručuje beztrestnost mladým hulvátům a nevychovancům, dále lenochům, flákačům, zlodějům, podvodníkům, soudcům, politikům a v moci postaveným vůbec.

Na druhé straně lidem, kteří prokazatelně neumí hospodařit s penězi a kteří nepracují a nechtějí pracovat, stát bez uzardění dává do rukou štědré sociální dávky ať „hospodaří“ a zadlužené Česko „půjčuje“ peníze zadlužené, bankrotující EU. Ostatně prosperita posledních desetiletí byla dosažena podvodem, zadlužením. Astronomický dluh nejvyspělejšího a dluhy dalších vyspělých států na světě jsou důkazem. Naše vlády v úrodných letech stát ještě více zadlužily, přičemž každý sedlák ví, že když je dobrá úroda nemůže si dovolit všechno spotřebovat, ale musí část nechat na další setbu a část do rezervy. Žádný stát na světě se nezadlužuje tak překotným tempem jako Česko a žádný vyspělý stát na světě dbá tak málo na spravedlnost a její vymahatelnost jako Česko, které za 20 let nepořídilo ani sjednotit výklad práva a tím zlikvidovat mafiánskou závislost justice na politice. Jakoby se nás to netýkalo, jako bychom všichni ani nežili v reálném světě a mohli si jenom tak nezávazně, nezodpovědně a beztrestně hrát na život, na vzdělanost, na politiku, na pravdu, na spravedlnost a jako Švejk dělat, že děláme, ale přitom vůbec nic smysluplného nedělat. To nemůže dopadnout dobře! Upřímně, vadí mě to, tuze!
VM

Anonymní řekl(a)...
1. února 2012 v 6:36  

Toto stojí za shlédnutí.
Hned na začátku proslovy, ve kterých jsou vysloveny všechny problémy, které jsu i v Česku.
Je třeba nemlčet.
http://www.youtube.com/watch?v=b9roieOQJro&list=PLC219D4C7942849A3&context=C35d06a9ADOEgsToPDskJc_V3T61xHm8fKWSDXY4TZ

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.