Co si myslí zřizovatelé a ředitelé škol o novém systému financování škol

úterý 17. ledna 2012 ·

EDUin připomíná video a audionahrávku z debaty o připravovaných změnách.



K aktuální debatě o možných následcích změn ve financování regionálního školství, připomínáme záznam z debaty na toto téma, která se konala v rámci Kulatých stolů SKAV a EDUin v prosinci loňského roku. Najdete v ní stanoviska obcí, zřizovatelů i ředitelů škol.

Nezkrácenou audionahrávku v délce zhruba 120 minut naleznete ZDE, desetiminutový videosestřih ZDE, shrnující článek ZDE.

Miloš Rathouský ze Svazu průmyslu a dopravy na kulatém stole řekl: „Mně se ten navržený systém líbí. Jsem vystudovaný technolog a vidím v něm systém optimalizace skladového hospodářství. My nalisujeme všechen materiál do úhledných krabic a máme nějaký prostor, který maximálně vyplníme. Ale my nepracujeme s krabicemi, ale se žáky, nepracujeme se skladem, ale s celým vzdělávacím systémem.“

Tomáš Feřtek, tiskový mluvčí EDUin, řekl: „Přinejmenším je třeba si uvědomit, že není rozumné nastavit stejný systém financování pro základní a střední školy. Zatímco u středních škol je možné si představit, že by systém založený na „optimální“ naplněnosti tříd mohl vést k rozumnému snížení počtu poloprázdných středních škol, u základních škol to povede jen k destrukci systému, zhoršení dostupnosti vzdělávání a buď jen k malým, nebo žádným celospolečenským úsporám.“

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.