Úžasný svět moderních technologií

středa 7. prosince 2011 ·

Jak se vytvářejí 3D filmy? Jak funguje iPod, GPS nebo umělé srdce? Jak pracují nanoboti nebo co je to virtuální realita? To vše a mnoho dalšího vám prozradí právě tato kniha.

Z technologického pohledu dnes lidstvo postupuje kupředu rychleji než kdykoli dříve. Každý den posouvá dál a dál hranice svého poznání, a rozšiřuje tak své možnosti. Co bylo před pár lety pouze doménou spisovatelů vědecko-fantastických románů či představou vizionářských vědců, bývá dnes již skutečností.

Tato kniha vám za pomoci detailních a názorných ilustrací představí vynálezy, jež změnily způsob, jakým vnímáme náš okolní svět i naše každodenní činnosti.

Ve čtyřech částech vám představí technologie z nejrůznějších oblastí:
  • V části Každodenní aplikace poznáte, jak nám moderní vynálezy zajišťují naše pohodlí, zábavu i jak nám zjednodušují rutinní úkoly.
  • V historii technologií jsou vynálezy, které ustanovily dobu „před“ a „potom“. Právě o nich se dočtete v části Průlomové objevy.
  • V části Věda a zdraví se dozvíte, jak umí technické zázraky vědy prodloužit průměrnou dobu lidského života.
  • A nakonec v části Technologie budoucnosti nahlédnete pod pokličku i technologií, které nám teprve otevírají nové dveře do budoucnosti.
Ukázky stran:


Více inforací o knize naleznete a knihu s 15% slevou zakoupíte na http://knihy.cpress.cz/uzasny-svet-modernich-technologii.html.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.