Přečtěte si: Šikana. Dvě učitelky přišly o místo, nechaly propadnout dceru zástupkyně

pátek 30. prosince 2011 ·

Nadační fond proti korupci zavádí novou sekci nazvanou "Pozitivní příklady", kde do budoucna naleznou místo stateční jedinci, kteří upozornili na podvody a nepravosti a následně byli za svoji statečnost šikanování nebo dokonce propuštěni.

Z článku Pavla Kozdery v ParlamentníListy.cz vybíráme:

Všechno začalo v červnu 2009, kdy zástupkyně ředitelky neoprávněně přepsala ve třídních výkazech známku nedostatečnou na dostatečnou u své dcery a dalších dvou studentů. Učinila tak s vědomím a souhlasem ředitelky. V reakci na to učitelky Jarmila Samirová a Blanka Dryková žádaly o vrácení původní klasifikace a nařízení komisionálních zkoušek, nicméně jim nebylo vyhověno. Zapravdu jim dala až Česká školní inspekce.


Záhy došlo k podobné situaci. Jarmile Samirové byla odepřena účast na komisionální zkoušce žákyně, kterou vyučovala, a to i přesto, že na to podle školního řádu měla právo. Stěžovala si tedy u České školní inspekce, která ji dala opět zapravdu.

12 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
30. prosince 2011 v 0:25  

Zapravdu jim dala až Česká školní inspekce.

To jistě potěší ...
A co na to zřizovatel?
Už dal konkurz na nového ředitele do plánu?

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2011 v 9:58  

Pane Dobeši, již jste jednal ?
Zřizovateli, již je paní ředitelka odvolána ?
A potom prý ty totalitní velmocenské manýry již neexistují !
Ignorant

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2011 v 10:02  

Tak,tak. To, že jim ČŠI dala zapravdu je jistě potěšitelné, lae vyvodila z toho i petřičné důsledky? Nebo je to jen orgán na sepisování papírů, který do toho v podstatě nemá co mluvit?

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2011 v 18:25  

Nejsem právník, ale nedopustilo se vedení školy přepisováním známek trestního činu? Nebo je to jenom přestupek? Co když to není ani přestupek? Každopádně je mi z toho nevolno.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2011 v 18:58  

Je to ostuda těch učitelek, že žáky nic nenaučily!

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2011 v 19:55  

to 18:58

Vy je znáte? Ty učitelky a ty žákyně?
Soudíc podle sebe (pokud jste učitel/ka, tak si nejspíš děláte legraci, pokud nejste, tak Vám to vysvětlím), je vždycky pár jedinců, kteří se prostě neučí - buď že jsou méně chápaví, nebo protekční. Tipovala bych v tomto případě na možnost č. 2.

Anonymní řekl(a)...
30. prosince 2011 v 20:23  

30. prosince 2011 18:58

Jen aby se dcerka paní zástupkyně nepohybovala v pásmu okolo IQ 70. Jinak problematiku neznám, ale klasifikaci ředitel svévolně přepisovat nemůže.

Luděk Blaha řekl(a)...
30. prosince 2011 v 21:16  

1. Zkušený řídící pracovník konfliktním situacím předchází a svévolného učitele k výsadním dětičkám vůbec nepřipustí. Stačí správně poskládat úvazek, přeci.
2. Zkušený řídící pracovník nepřepisuje záznamy ve výkazech, ale vhodným způsobem přesvědčí příslušného pedagoga, že se spletl. Přesvědčovacích možností se naskýtá celá řada. Osobní hodnocení, odměny, úvazek i nadúvazek, rozvrh, dozory, pohrůžka výpovědi a nevím co ještě.
3. Zkušený řídící pracovník, narazí-li na zpupného učitýlka, pojme oprávněné podezření, že si tento na dětech hojí svoje mindráky a nařídí z titulu svojí funkce komisionální přezkoušení nebo toto doporučí zákonému zástupci neprospěšníka. Pokud dotyčný zkompetentňovací bloud i nakrásně bude ve zkušební komisi, není problém jej zkušenými pedagogickými matadory přehlasovat.
4. Pokud se kauza dostala až do sdělovacích prostředků, není vedení školy prozíravé a tím i způsobilé zastávat odpovědné místo ve státní správě ve školství.
Takže nakopat do zadele.

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 12:58  

30. prosince 2011 21:16

Jak pravdivé a skutečné, velmi často se ve školách opakující. Samozřejmě jsem to zažil na vlastní kůži, nepřeji to nikomu. Nyní jsem již hodný a poslušný. Nevidím doleva, doprava, můj zrak je sklopený.Ignorant

Anonymní řekl(a)...
31. prosince 2011 v 13:37  

Pane ignorante tentokrát s Vámi plně souhlasím. Taktéž jsem zažil na vlastní kůži, jak jsem se v případě dvou zástupcových synů v průběhu tří let změnil z vynikajícího kantora na učitelskou zrůdu. První synáček byl jedničkář, a protože je učila nezkušená matematička přebral jsem na zástupcovo přání výuku třídy v deváté třídě, abych zachránil situaci, kdy hrozilo, že zástupcův synáček neudělá přijímací zkoušky. To jsem byl ještě považován za vynikajícího pedagoga. O tři roky později jsem učil matematiku jeho druhého syna - čtverkaře. To jsem se najednou změnil v učitelskou zrůdu, která chce po žácích neuváženě věci, které přece nebudou nikdy potřebovat. Synáček byl rozmazlený až hrůza, třískal nám sešity při vyvolání o tabuli apod., samozřejmě, že narážel na mou autoritu, které je jedno, čí je to syn. Celkový důsledek byl ovšem ten, že jsem si to pěkně odskákal. A důsledky si nesu dodnes. Stal jsem se "třídním nepřítelem č. 1".

Luděk Blaha řekl(a)...
31. prosince 2011 v 14:35  

Stal jsem se třídním nepřítelem

Vítám Vás v klubu, pane skákající zrůdo.

Anonymní řekl(a)...
23. října 2012 v 20:35  

A na tomto Gymnáziu studuji...
Paní Samirová mě učila, musím přiznat, že to bylo velmi obtížné, ale ona věděla co má dělat a dělala to správně... jeden z mála učitelů, co o učení něco věděl. Člověk se holt musel učit doma...
Paní "Padouchová" je stále ředitelkou, a ústav táhne ke dnu. A to se radši nebudu rozepisovat o tom, že kouří na školním pozemku a je často opilá...

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.