Průzkum potvrdil, že veřejnost má na sexuální výchovu stejný názor jako MŠMT

pátek 18. listopadu 2011 ·

Ministr školství Josef Dobeš vítá výsledky průzkumu veřejného mínění k sexuální výchově, protože přesně odráží teze, které zaujímá k této otázce již rok.



 Zveřejněný průzkum společnosti Median povrdil, že většina lidí si myslí, že informace o sexu by žáci měli dostávat až na druhém stupni základních škol. „Přitom primárně tato problematika patří rodičům a posléze učitelům, protože právě učitelé jsou ti, kteří se znalostí svých žáků dovedou podat citlivé informace přiměřeným způsobem,“ uvádí ministr Josef Dobeš.

Veřejnost je, stejně jako ministerstvo, přesvědčená také o tom, že škola musí rodiče informovat o způsobu, jakým sexuální výchovu prezentuje. „Školy to dělají léta a nepochybně dobře a nepotřebují k tomu náhle vzniklé firmy a různé experty, kterým jde především o dotace, které ministerstvo poskytuje,“ říká Josef Dobeš.

„Vážím si učitelů, kteří dokáží žákům informace v oblasti sexuální výchovy vhodným způsobem poskytovat. Jsem také rád, že rodiče projevili o tuto problematiku zájem a přejí si vědět, jak sexuální výchova ve školách probíhá. Vnímám podporu veřejnosti v tom smyslu, že je třeba zamezit aktivitám, které by si chtěly dělat ze sexuální výchovy ve školách byznys,“ dodává závěrem ministr školství.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
19. listopadu 2011 v 13:03  

Jak může mít instituce nějaký názor? Hlasovali snad zaměstnanci MŠMT o této problematice?

Anonymní řekl(a)...
19. listopadu 2011 v 17:40  

Chápu dobře ? Sex až v důchodě ? Ignorant

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2011 v 0:56  

Stále nechápu o jaký "byznys" ve spojení se sexuální výchovou jde. Ať si přečtu jakýkoliv článek od Dobeše, je to jeho hlavní argument. Nikde a nikdy jsem se však nedozvěděl, co tím má náš nejvyšší na mysli. Neměli bychom zakázat prodávat učebnice a všechny pomůcky do škol? To není "byznys"? Jak se liší nákup učebnic pro matematiku a nákup mikroskopů od nákupu pomůcek pro výuku sexuální výchovy? Nechápu. :-(

Anonymní řekl(a)...
21. listopadu 2011 v 15:33  

Když se školami či MŠMT obchoduje někdo, kdo neodvádí desátek ABL či s ním není jinak obchodně spřízněn, je to odporný byznys. V opačném případě je to obětavá služba vlasti za nepřiměřeně nízké "ošupné".

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.