Přečtěte si: Prevence drog a rizikového chování je ve školách roztříštěná

pondělí 7. listopadu 2011 ·

Českým školám stále schází jednotný systém prevence rizikového chování, mezi které patří třeba užívání návykových látek. Tak zní jeden ze závěrů, na němž se shodli odborníci, kteří se v Praze sešli na dvoudenní konferenci k tomuto tématu. Školy si navíc stěžují, že na prevenci nejsou peníze. Změna by mohla přijít s novou metodikou, kterou odborníci pro základní školy připravují, na projekt získali 40 milionů z EU. Vzděláváním ohledně poruch příjmů potravy, užívání drog nebo šikany by měli projít i kantoři, školy také dostanou manuál, jak zajistit bezpečné prostředí.

Ze článku kul v ČeskáTelevize.cz vybíráme:

"Snažíme se vlastně vytvořit model, kde by se na tom pískovišti, které popisujeme, mohly najít jednotlivé resorty, které doposud vytvářely svoje vlastní strategie," dodal Miovský. Například děti v ústavech, které jsou nejnáchylnější ke kriminalitě nebo užívání drog, prý procházejí jen minimální osvětou, naopak na studenty středních škol je prý zaměřeno až příliš mnoho programů. Přitom na střední škole už je naprevenci téměř pozdě, ideální je začít na prvním stupni základních škol.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.