Přečtěte si: Právníci: Dobeš překročil pravomoci

sobota 12. listopadu 2011 ·

Souboj o český motocyklový sport přerostl v právní bitvu s ministrem školství Josefem Dobešem. Ústav státu a práva Akademie věd označil za protiprávní ministrův krok, když se rozhodl sebrat vůdčí postavení Autoklubu České republiky (AČR) a upřednostnil konkurenční Český svaz motocyklového sportu (ČSMS). Podle akademiků totiž ministr školství nemůže říkat, kdo bude zastupovat Česko v mezinárodních organizacích. Josef Dobeš ale na svém postoji trvá. Prezident autoklubu Roman Ječmínek již krátce poté, co ministr oznámil, že takzvanou národní autoritu odebírá autoklubu, tvrdil, že ministr se tímto rozhodnutím dopustil protiprávního jednání a možného trestného činu.


Ze zprávy ČT24 v ČeskáTelevize.cz vybíráme:


Do ženevského sídla FIMu ministr dopis odeslal 7. října. V listu se píše, že "MŠMT je jedinou oprávněnou institucí, které přísluší pravomoc jmenovat nejvyšší sportovní autoritu v České republice v rámci sportu a jeho jednotlivých odvětví."

Právě 7. října také oficiálně vznikl Dobešem preferovaný ČSMS, jehož prezidentem je Karel Abraham – většinový vlastník brněnského okruhu, kde se jezdí Moto GP. Ministr tvrdí, že jde o náhodu. "Já jsem to nijak nepropojoval, tato dvě data, já jsem v tuto dobu toto odeslal." Abraham ovšem v Událostech, komentářích přiznal, že přesun autority na ČSMS s Dobešem dopředu domlouval. "Po určité době se rozhodlo, že bude lepší změna autority. To se rozhodovalo dlouho dopředu," uvedl Abraham v pořadu ČT.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.