NIDV vyhodnocuje celostátní přehlídku DUM

pondělí 14. listopadu 2011 ·

Do soutěže DOMINO přihlášeno 190 originálních výukových objektů. Semifinálová kola proběhnou 28. – 30. 11. 2011 v Praze a Ostravě a celostátní kolo v únoru 2012 v Praze. Nad touto soutěží převzal záštitu ministr školství Josef Dobeš.



O tom, že digitální technologie rozvíjejí učitelskou tvořivost a přispívají k zatraktivnění a větší vizualizaci výuky, dnes nikdo nepochybuje. Na školách a mezi učiteli se postupně prolamují ledy nedůvěry a nechuti k využívání těchto forem výuky. Není také divu, že v případě projektů EU peníze školám byly nejvíce preferovány šablony zaměřené právě na tvorbu digitálních učebních materiálů a na vzdělávání učitelů v oblasti využívání moderních komunikačních technologií.

Protože dosud nebyla na celostátní úrovni vyhlášena žádná soutěž, která by dávala možnost učitelům ukázat své dovednosti v této oblasti a prezentovat se kvalitnějšími materiály, které budou následně zapojeny je do mezinárodních soutěží obdobného charakteru, např. E-learning award, rozhodl se Národní institut pro další vzdělávání vyhlásit v červnu 2011 v souvislosti s realizací projektů EU peníze školám celonárodní soutěž DOMINO. Cílem soutěže bylo motivovat a podpořit aktivitu učitelů v tvorbě DUM i zájem o inovaci vyučovacího procesu a rozšíření ICT do většiny předmětů vyučovaných na školách.

K 31. říjnu byl uzavřen příjem soutěžních prací a bilance je velmi slibná: v oblasti 1 (Morava, Pardubicko a kraj Vysočina) je registrováno 110 prací, z oblasti 2 (ostatní kraje) pak přišlo 80 učebních materiálů. Z každé oblasti bude vybráno přibližně 20 prací do dvou semifinálových prezentačních kol, která proběhnou v Ostravě a v Praze v období 28. 11. – 30. 11. 2011. Do celostátního kola, které se uskuteční v únoru 2012, vybere porota z obou oblastí celkem 18 prací. Nejlepší digitální učební materiály budou odměněny cenami přímo z rukou ministra školství Josefa Dobeše, který převzal nad celou soutěží záštitu.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.