Startuje blok podzimních maturitních testů a písemných prací

čtvrtek 15. září 2011 ·

Blokem didaktických testů a písemných prací pokračuje od čtvrtka 15. 9. 2011 podzimní termín náhradních a opravných maturitních zkoušek. 20 500 maturantů se pokusí na 198 spádových školách uspět u zkoušky z dospělosti.



Maturanti absolvují  testy a písemné práce podle jednotného zkušebního schématu (JZS). Ve čtvrtek 15. září se zahajuje didaktickými testy a písemnými pracemi z českého jazyka a literatury v základní úrovni obtížnosti, odpoledne přijdou na řadu didaktické testy z češtiny ve vyšší úrovni obtížnosti. Maturitní blok uzavřou ve středu 21. září didaktické testy ze zeměpisu. Podrobný rozpis zkušebního schématu lze nalézt na webových stránkách NováMaturita.cz.

„Distribuce testů a zadání písemných prací proběhla i tentokrát bez nejmenších problémů. Je třeba poděkovat zástupcům spádových škol za to, že pomohli pracovníkům CERMATu doručit maturitní modré bedny na místo určení bez organizačních potíží,“ uvedl Pavel Zelený, ředitel CERMATu, který má přípravu, organizaci a průběh nové maturity na starosti.

V současné době probíhá podle jeho slov zpracování dat z ústních zkoušek společné části maturitní zkoušky, které maturanti absolvovali od prvního dne nového školního roku na svých domovských školách. Vysvědčení budou mít maturanti k dispozici nejpozději 26. září.

 „Naší snahou bylo od začátku vyjít vstříc požadavku řady vysokých škol a absolventů středních škol, kteří uspěli v přijímacím řízení, tak, aby měli doklad o úspěšném zvládnutí maturitní zkoušky před obvyklým začátkem akademického roku, tedy před 1. říjnem. Jsme připraveni termín 26. září dodržet,“ doplnil ředitel CERMATu Zelený.

V rámci podzimního termínu absolvuje společnou část maturity (či alespoň její jednu zkoušku) 20,5 tis. žáků a profilovou část (resp. alespoň jednu profilovou zkoušku) 11,7 tis. žáků. Z nich 8,5 tis. koná jak společnou, tak profilovou část.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.