Přečtěte si: Výchova k národní trhlosti

středa 21. září 2011 ·

Zatímco za minulého režimu tehdejší věrchuška kradla jako straky, dnešní "lídři národa" za neustálých zastíracích protikorupčních tlachů kradou jako straky na šestou. Prezident, který "prchal před právníky", jezdí po světě, za státní peníze dělá promotion vlastním excentrickým názorům jež s funkcí vůbec nesouvisí, a sem tam něco "otočí". Dvě největší politické strany se za namáhavého předstírání zásadních ideových sporů rukou společnou a nerozdílnou snaží podojit veřejné rozpočty do vlastní prázdné kasy, co to dá. Všechny dividendy vycházejí z lidu a nikdy se k němu již nevracejí. Naše území bylo zneužito k bombardování jediné země, která se nás v dobách nejtěžších podvakrát zastala. Světu jsme dali výraz "tunelování" a jsme poslední jadernickou baštou v Evropě.

Z článku Karla Dolejšího v BritskéListy.cz vybíráme:

"Výchova k národní hrdosti" je asi stejný nesmysl jako snaha "naučit se někoho milovat". Lze se naučit druhého tolerovat a snášet, ale milovat nikoliv. Autentické city není možno manipulovat tak, jak si to představuje ministr Dobeš. Pokud ničím jiným, tedy tímto bodem beze zbytku prokázal, že má maximálně na to dělat vedoucího ve skladu tužek.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 11:24  

Velmi trefný článek, doporučuji přečíst. Jen tu interpunkci mohl někdo opravit, že...

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 13:44  

Velmi povrchní a primitivní článek, doporučuji nečíst. Jediné, s čím lze bez výhrad souhlasit, je to, že zavedení Výchovy k národní hrdosti do škol je nesmysl.

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 16:08  

Článek je ubohý.
Také ale souhlasím s tím, že to jen tak na povel křísit nepůjde. Kdo nemá trochu té národní hrdosti ... Aspoň v tom sportu a kultuře by se jí snad krapet našlo.

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 22:52  

Nejhorší je, že článek je pravdivý. Opravdu jsem nezaznamenal den, kdy by z těch nahoře někdo něco neukradl. Zajímavostí českou je zametání tohoto pod koberec. Za nezaplacení 10,- Kč v tramvaji je za pár let přes milión pro exekutory, ale PROMOPRO již neexistuje ? Ignorant

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 22:55  

Najdou se i tací, kteří budou tvrdit, že něco takového neexistuje a že si to vymysleli novináři.

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 23:06  

Článek je takový, jaký je. Ani krásný, ani ubohý. Jedině snad trochu sarkastický, ale vystihuje podstatu problému celkem přesně, i když esétům nemusí jít zrovna pod nos.

Také ale souhlasím s tím, že vlastenectví je nutné systematicky pěstovat a kultivovat. Nejlépe hned od mateřské školky a vždy po ránu, před začátkem vyučování.

Jako nejlepší začátek dne se jeví známý popěvek "Kde domov můj...", případně "Kdož sú boží bojovníci.." s pravicí vždy na levé části hrudníku. U leváků je to trochu problém, protože levou rukou jsou nuceni si zakrývat levou bradavku, což vypadá nepřirozeně a navozuje to představu, že každý levák je současně kardiak.

Další vhodná hesla, písně, popěvky a prostonárodní říkadla vyjdou formou metodického pokynu MŠMT z pera pana doc.ing.Ladislava Bátory, který již od radikálních hesel typu "Nic než národ" přešel k subtilnějším jinotajům, které nelze zažalovat, ani odsoudit.

Anonymní řekl(a)...
21. září 2011 v 23:59  

Za nezaplacení 10,- Kč v tramvaji je za pár let...

Ježíšmarjá, pane kolego-ignorante, ve které krásné zemi to žijete, že jezdíte tramvají za deset kaček?

Je to vůbec tramvaj nebo tomu jen tak říkáte?

Anonymní řekl(a)...
22. září 2011 v 8:21  

deset kaček?

Jejky, že jsem si popletl měnu ? Tak třeba 10 rublů, .... Tímto se omlouvám. Ignorant

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.