6. 10.: Konference Vzdělávání pro udržitelný rozvoj pro pedagogy základních a středních škol

středa 7. září 2011 ·

Odborná konference je určená pedagogickým pracovníkům a ředitelům základních a středních škol.




Dovolte nám, abychom Vás a vaši školu touto cestou oslovili s nabídkou účasti na závěrečné odborné konferenci projektu „Vzdělávání pro udržitelný rozvoj pro pedagogy základních a středních škol“.

V uplynulých deseti měsících jsme připravili a realizovali na 90 vzdělávacích kurzů pro pedagogické pracovníky ze základních a středních škol z celé ČR. Cílem kurzů bylo přispět k odbornému a metodickému rozvoji pedagogů v tématické oblasti spojené s třemi pilíři udržitelného rozvoje (ekologickým, ekonomickým a sociálním).

Vzdělávací kurzy programu absolvovalo celkem 486 účastníků a zapojilo se do něj na 150 škol ze všech krajů ČR.

Konferenci jsme připravili v termínu: 6.10.2011 v Brně (místo: AVANTI Hotel - brno-hotel.hotelavanti.cz/).

Cílem odborné konference je rovněž přispět k odbornému a metodickému rozvoji pedagogů v tématické oblasti spojené s třemi pilíři udržitelného rozvoje.

Proto jsme pro vás v rámci programu připravili tři přednášky/workshopy zaměřené na praxi a na modelové projekty udržitelného rozvoje.

Jako přednášející jsme pozvali významné odborníky jak z akademické sféry tak z praxe.

Podrobné informace o programu naleznete v přiložené pozvánce a na webových stránkách www.vzdelavanipedagogu.cz.

Přihlásit se na konferenci je možné přímo na webových stránkách www.vzdelavanipedagogu.cz/site/prihlaska-na-konferenci.html.

Součástí programu konference bude pro zájemce rovněž diskusní panel o metodice výuky k tématu udržitelného rozvoje a o přípravě vzdělávacích projektů. Lektoři jsou připraveni poskytnout účastníkům diskuse praktické rady a doporučení.

Účastníci konference od nás zdarma obdrží - kromě příručky o modelových projektech udržitelného rozvoje - také 2 nové publikace, které byly vytvořeny jako odezva na zjištěné potřeby účastníků vzdělávacího programu, konkrétně pak knihu J. Hodače a T.Kotrby „Učebnice globalizace“ a knihu T. Kotrby a L. Laciny „Aktivizační metody ve výuce“.

Účastníkům rovněž hradíme přímo na místě cestovní náklady (cestovné na konferenci z místa jejich bydliště či pracoviště - do výše cestovného hromadnou dopravou), takže vysílající škole nevznikají s účastí jejich zaměstnance žádné výdaje.

V případě jakýchkoliv dotazů prosím kontaktujte manažera projektu na tel. 605 200 421 nebo koordinátorku vzdělávacího programu, paní Ing. Ivanu Middleton na tel. 734 311 404 případně přes e-mail.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.