Přečtěte si: Kolik problémů skrývá státní maturita?

úterý 19. července 2011 ·

Při počítání problémů, které přináší státní maturity jsme se dostali k deseti - číslu, které možná někdo ještě zvýší, jiný sníží. Posuďte sami.

Z článku Dana Urbánka v Finance.cz vybíráme:

Kritika obsahu testů se týká jednak nejednoznačností a sporné kvality některých otázek, a jednak toho, že by současná podoba státních maturit mohla snížit kvalitu výuky. Na odborných školách by pak kvůli přípravě na státní maturitu studenti trávili zbytečně mnoho častu například přípravou na povinnou maturitu z matematiky, kterou by ministr Dobeš rád v budoucnu prosadil, takže by neměli tolik času na specializované předměty. Pro některá gymnázia, která mohou mít naopak laťku posazenou výš, mohou být testy naopak testy příliš snadné. Studenti těchto gymnázií pak nebudou tolik motivováni se učit, protože budou vědět, že i s menším množstvím znalostí státní maturitu udělají.

1 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
19. července 2011 v 22:00  

Studenti těchto gymnázií pak nebudou tolik motivováni se učit

Tedy pardon, ale neměla by mít motivace ke vzdělávání u budoucích vzdělanců poněkud vyšší kvalitu?
Poslední dobou si stále častěji kladu otázku, proč vlastně ty děti do té školy docházejí a proč vlastně tak činím i já.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.