Přečtěte si: Dobeš nejdřív propouštěl, teď bude platit miliony externí firmě

čtvrtek 28. dubna 2011 ·

Nejprve byli pro ministerstvo školství nadbyteční, ale nakonec se ukázalo, že to bez nich nejde. Řeč je o zaměstnancích, kteří pomáhají českému školství dosáhnout na peníze z evropských dotací. Ještě na konci loňského roku ministr Dobeš úředníky propouštěl, teď na jejich práci najímá externí firmu. Žádná úspora se tak nekoná.

Z článku Hany Jandové v Týden.cz vybíráme:

Místo ušetření pracovních sil se tak koná přesný opak. "Od začátku roku jsme přijali 50 nových zaměstnanců a tento trend bude zřejmě ještě pokračovat," tvrdí vrchní ředitel sekce řízení fondů EU Jaroslav Kuba. Ministerstvo školství se dokonce rozhodlo přivolat na pomoc i firmu, která jim poskytne zkušené externí spolupracovníky. "Outsourcing se připravuje, veřejná soutěž bude vyhlášena v následujících dnech. Bude se jednat o zakázku do dvou milionů korun," sdělil on-line deníku TÝDEN.CZ Hynek Jordán z odboru vnějších vztahů a komunikace.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
29. dubna 2011 v 13:42  

Tak to dopadá, když někdo vleze někam kam nemá a má pak dělat něco, čemu naprosto nerozumí.

Luděk Blaha řekl(a)...
29. dubna 2011 v 19:56  

Jde o to, jestli ministr vrátí do rozpočtu ty uspořené peníze z platů propuštěných zaměstnanců, které pak jako odměny rozdělil svým interním spolupracovníkům proto, že se ty peníze uspořily.

Ale jinak je to poměrně dost zajímavá myšlenka. Určitě by stálo za úvahu, kdyby ministr propustil všechny úředníky ministerstva, včetně sebe, a na nezbytné věci pro řízení školství najal profíky. Na ministrestvu by pak mohli zůstat vrátní, údržbáři a uklizečky. Tím by se také výrazným způsobem zvýšil průměrný IQ celého ministerstva.

Anonymní řekl(a)...
2. května 2011 v 11:57  

Je to jen otázka úhlu pohledu. Pokud šlo o to, přihrát elegantně peníze z našich daní soukromé firmě tak, aby si nikdo nevšiml, že je jich vlastně zbytečně moc a mohla jich pak část různými oklikami skončit v kapsách jisté partaje i jejích jednotlivých hodnostářů, pak je to provedeno docela dobře (jen to doprovodné p.r. je ještě trošku nedokonalé).

Zkrátka pan ministr dělá všechno možné, aby nás přesvědčil, že než veřejné školství, řízené námi "zdárně" vybranými politiky, kteří převážně kradou a lžou (a dobře si průběžně pojišťují svoji nepostižitelnost), je mnohem levnější a efektivnější školství kompletně zprivatizované.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.