Martin Rychlík: Kdo po Dobešovi?

středa 13. dubna 2011 ·

Jména adeptů na post ministra školství, o nichž se spekuluje: Štovíček, Peake, Navrátilová, Fiala, Bartoš, Vitula, Putnová...



Jsou to jen spekulace. I tak se však rozběhla více i méně podložená šeptanda o možném nástupci ministra školství Josefa Dobeše (VV). Kromě očekávaných poslaneckých jmen za Věci veřejné, kteří pracují ve výboru pro vědu a vzdělání (litvínovský starosta Milan Štovíček a Dagmar Navrátilová), hovoří i o místopředsedkyni strany Karolíně Peake.

„Resort by jí slušel, je to skutečně chytrá dáma, ovšem je otázkou, zda se jí bude chtít do rozloženého ministerstva,“ řekl ČESKÉ POZICI nejmenovaný zdroj. Karolína Peake na SMS otázku zatím neodpověděla. Nevýhodou by mohl být její nízký věk 36 let.

O právničce Peake se již dříve uvažovalo jako o kandidátce na ministryni spravedlnosti. „Situace se mění každou minutou, netroufám si o případných kandidátech na ministra ani spekulovat,“ řekla ČESKÉ POZICI v pondělí Navrátilová (VV), místopředsedkyně parlamentního výboru pro vědu a vzdělání.
Bartoš: Ministrování bych přijal
Pokud by došlo na rozsáhlejší vládní rekonstrukci spojenou s "výměnami" resortů, v ODS se nabízí Walter Bartoš (ODS), jenž se školství dlouhodobě věnuje. „Pokud by taková nabídka přišla, přijal bych ji,“ řekl ČESKÉ POZICI Bartoš. Jako eventuální priority vidí přípravu zákona o vzdělávání, dotažení a zrychlení vleklé reformy terciárního školství, vyřešení problematiky špatného čerpání EU fondů a stabilizaci personálně „provětraného“ úřadu.

Bartoš se na ministerský post cítí; rozumí prý všem jeho segmentům od regionálního po vysoké školství i vědu : „Možná bych nevyhrál ani jednu ze samostatných disciplín, ale myslím, že stejně jako v lyžování bych uspěl v kombinaci.“

Celý článek na webu ČESKÁ POZICE.

8 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 7:49  

Bartoš ministrem školství? Pán Bůh s námi a zlé pryč!!!!!

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 8:40  

Myslíte tenistka Navrátilová?
No, to by snad šlo. Aspoň by to vzala přes sporty..

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 8:54  

Jednak na Dobeše nedá Klaus šáhnout. Walter Baroš - to raději ne, setkal jsem se s jeho názory a to raději toho Dobeše.

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 10:02  

Jak říkáme my Holanďani:
zhouven dohouven.

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 10:09  

Pan Bartoš už zanechal historické stopy v podobě vynálezu 3 přihlášek. Radši ať už odpočívá.

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 12:58  

Snad si nemyslíte, že MŠMT řídí Dobeš. Nekopromisnost některých jeho kroků zcela jasně svědčí o tom, že MŠMT podobně jako vnitro řídí Bárta. I špehování na MŠMT o tom svědčí. prostě metody ABL jako vyšité. Pryč s Dobešem. I když těžko říct, kdo na jeho místo, to bude asi hodně silné kafe pro hodně silný žaludek.

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 13:02  

Anonymní 12:58 - Špehování na MŠMT bylo zřejmě zavedeno v roce 2005 nebo 2006. Buď v tom má prsty poradce Buzkové Profant nebo poradce Kopicové Roupec. Pokud jste to nepřehlédl, odhalil ho právě až Dobeš. Jste blbej nebo navedenej?

Anonymní řekl(a)...
13. dubna 2011 v 13:32  

Dobešovi by to bylo jedno, ale někdo vynesl informace o statisícových odměnách vedoucích odborů MŠMT. Amorální to bylo z toho důvodu, že na školách nebyly peníze na nadtarify. Jinak ABL je hnus a pryč s VV, s touto účelově vytvořenou stranou .

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.