CERMAT: Školy už mají k dispozici první sady cvičebních maturitních testů

středa 26. ledna 2011 ·

První várku cvičných maturitních testů mají od pondělí 24. ledna 2011 k dispozici ředitelé středních škol a odborných učilišť v celé České republice. Jedná se o cvičné testy z nepovinných předmětů společné části maturitní zkoušky.


Školy mají k dispozici testy z Občanského a společenskovědního základu v obou úrovních, dále testy z dějepisu, dějin umění, zeměpisu, fyziky, chemie a biologie.

Učitelé si je mohou s maturanty vyzkoušet až do 10. února pod tzv. chráněným přístupem. To znamená, že jejich zadání a klíče správných řešení nebudou do tohoto data zveřejněny.

„Testy jsou po formální i obsahové stránce plnohodnotnými maturitními testy. Mohou tedy efektivně sloužit k přípravě zejména těch žáků, kteří dané předměty zvolili do svého předmětového maturitního portfolia,“ uvedl ministr školství Josef Dobeš.

Testy z povinných předmětů společné části maturitní zkoušky dostanou všechny střední školy, kde se maturuje, 1. března letošního roku ve stejném režimu zcela zdarma.

1 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
28. ledna 2011 v 13:44  

Nechápu, k čemu je dobrá taková míra utajení? K testům má přístup pouze ředitel, ten je předá vyučujícímu, ten je bude procvičovat žáky a ti o tom budou diskutovat doma i s kamarády, načež vyjde článek v MF Dnes, který zveřejní jednotlivá zadání i řešení. Cermat to oficiálně zveřejní 10. února, když si o tom už budou cvrlikat vrabci na střeše. Nebylo by jednodušší tu utajenou fázi rovnou přeskočit?

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.