20. 12.: přednáška pro žáky i učitele Distribuované systémy

pondělí 6. prosince 2010 ·

Přednáška je určena učitelům informatiky na SŠ a jejich nadaným studentům a koná se v rámci pravidelných Exaktních pondělků na MFF UK.


Dovolujeme si vás a vaše studenty pozvat na přednášku Mgr. Martina Kruliše (Matematicko-fyzikální fakulta UK) konanou 20. 12. s názvem "Distribuované systémy“. Přednáška je určena učitelům informatiky na SŠ a jejich nadaným studentům a koná se v rámci pravidelných Exaktních pondělků na MFF UK.

Přednáška se bude zabývat problematikou distribuovaných systémů. Pod těmito slovy rozumíme zejména aplikace, které běží na větším množství počítačů roztroušených třeba i po celém světě. Nejedná se jen o spořiče obrazovky, hledající signály mimozemšťanů, ale i vyhledávače sociální sítě, bankovní systémy nebo online hry.

Při výkladu se zaměříme především na komunikační problémy, které vzniknou, když nejsme schopni zajistit spolehlivost přenosových kanálů, existenci centrálního koordinačního prvku nebo globálních hodin. Ukážeme si například algoritmy vzájemného vyloučení, algoritmy zajišťující doručování zpráv ve správném pořadí nebo také distribuované algoritmy volby koordinátora.

Přednáška se koná na Matematicko-fyzikální fakultě UK, Malostranské náměstí 25, Praha 1, místnost S5, čas 18:00 - 20:00 (cca).

http://www.robotomie.cz/

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.