Společnost Computer Agency o.p.s. představuje projekt Podpora budoucí technické generace v oblasti digitálních technologií (TechGen), který je realizován v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje OP VK CZ.1.07/1.1.02/01.0108

pondělí 29. listopadu 2010 ·

Cílem projektu je vyhledat a podchytit nadané studenty středních škol, povzbudit je ve vzdělávání na vysokých školách technického typu a poskytnout jim kvalitní odbornou přípravu na navazující studium. Během projektu se vytvořily odborně-motivační vzdělávací materiály a zdarma se proškolí 100 studentů středních škol, učilišť a gymnázií Jihomoravského kraje v oblastech strojírenství, stavebnictví, architektuře a digitální médií. Projekt je určen studentům třetích a čtvrtých ročníků středních škol.


Vzdělávací cyklus je postaven na kombinaci osvojení si základních znalostí potřebných pro porozumění problematice technických oborů, softwarové podpoře kreslení a konstruování a kontaktu s prostředím špičkových průmyslových firem prostřednictvím workshopů. Jednotlivé kurzy jsou vedeny specialisty v daném oboru, studentům je umožněno pracovat s nejnovějšími verzemi softwaru na trhu, k dispozici jim jsou odborná pracoviště a technické laboratoře VUT v Brně a partnerských firem SVS FEM s.r.o. a MCAE Systems, s.r.o. Studenti absolvující vzdělávací cyklus jsou schopni zpracovat projekt ve vybraném softwaru, za který obdrží celosvětově platný Certificate of Completion.

Akad. sochař Petr Svítil ze Střední školy umění a designu, Brno, který se jednoho kurzu zúčastnil spolu se svými studenty, nám napsal:

„S úrovní kurzu k programu 3DS Max jsme byli velmi spokojeni, vyzdvihl bych zejména perfektní organizaci. Přednášející nám předvedl pro nás zcela nový přístup k modelování 3D objektů, který umožňuje mnohem lépe využívat schopností softwaru.


Studenti využívají poznatky z kurzu při vytváření letošních klauzurních prací a poznatky získané ve Vašem kurzu také hodnotí jako velmi přínosné. Děkuji Vám tímto za sebe i studenty 3. ročníku a těším se na další spolupráci na podzim.“

Součástí podpory studentů je i kariérové poradenství na VUT v Brně usnadňující optimální rozhodování při výběru další vzdělávací či profesní dráhy.

Kurzy byly rozděleny do 4 etap. Nyní probíhá 3. etapa, která končí v prosinci a 4. etapa bude probíhat od ledna do června 2011. Jednotlivé kurzy se konají v odpoledních hodinách formou mimoškolních aktivit, případně o prázdninách. V případě zájmu větší skupiny studentů z jedné školy (10 a více), může lektor dojíždět přímo na školu. Rozsah jednotlivých kurzů je 24 - 30 výukových hodin. Studenti dostanou e-Booky a studentskou licenci pro domácí přípravu, v závěru kurzu studenti vypracují samostaný projekt na jehož základě obdrží celosvětově platný certifikát.

Miriam Bejčková
www.c-agency.cz
http://www.facebook.com/TechGenProjekt

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.