Ondřej Šteffl: Lidé přestanou posílat děti do škol

pondělí 22. listopadu 2010 ·

Praha hostila druhý ročník konference TEDx, která jeko nezávislé setkání vychází z formátu světově známých konferencí TED (Technology, Enviroment, Design). Jedním z řečníků druhého bloku, věnovanému vzdělávání a dětem, vystoupil mezi jinými zakladatel pražského PORGu a ředitel firmy Scio Ondřej Šteffl, který současnému vzdělávacnímu systému předpověděl zánik.

4 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2010 v 9:52  

Přesně tak to bude - kvůli Štefflovi a jeho hrabivé firmě lidé začnou porušovat zákony a budou brát děti ze škol. A pomalu každá rodina bude mít na to, aby dítěti platila výuku v soukromé instituci. Ten člověk zřejmě propadl tropickému šílenství nebo vypil příliš mnoho dřevitého lihu.

Luděk Blaha řekl(a)...
23. listopadu 2010 v 9:59  

Můj syn dostal dvojku z mravů, kvůli pozdním příchodům. Ale na setkání své guildy (klanu) ve světě WoW se neopozdil nikdy.

Už jsem to tu kdysi psal. Ty peníze, které dáváš státe na zkompeteňování budoucích daňových poplatníků poukaž žákům, tedy jejich zákonným zástupcům, nechť je použijí dle svého uvážení pro:
- instituce k tomu uzpůsobené (školy)
- domácí učitele
- prodejce výpočetní techniky, programového vybavení a připojení k internetu.
Budeme mít vůdců, motivátorů, stratégů, odpovědpovědných obchodníků a vyjednávačů, že je budeme moci vyměňovat za technology, stavitele, strojaře a kominíky.
Panu Štefflovi pak přeji, aby jeho dochvilného synka bavil život v jeho rodině víc, než strategická počítačová hra a komunikace s patnácti lidmi na skype.

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2010 v 12:00  

Ano, rad bych, aby pana Steffle jsou operoval lekar, ktery nechodil na fakultu mediciny, ale byl vudcem sve guildy. Stejne tak mu ze srdce preji, aby mu dum naprojektoval architekt, ktery ma skvele organizacni schopnosti, jen nedokaze nic spocitat, protoze matematika byla zrucena a on na fakultu architektury nechodil... Pak si mozna vzpomene, ze ve spolecnosti jsou zasluznejsi a odpovednejsi zamestnani, nez manazeri, marketeri, obchodnici, vedouci vseho druhu, kteri nemohou mit jen obecne studijni pedpoklady a zadne znalosti.

Anonymní řekl(a)...
23. listopadu 2010 v 16:26  

Rodiče své děti do škol prosílat budou. A to z jednoho prostého důvodu: je to jediná instituce, která jim zdarma pohlídá jejich ratolesti v době, kdy jsou oni sami v zaměstnání.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.