Akce pro školy: Janus nabízí studentům výhodný tisk

středa 3. listopadu 2010 ·

Společnost Janus spustila projekt s názvem Akce pro školy, v rámci kterého nabízí školám bezplatné zapůjčení multifunkčního zařízení Kyocera spolu s tiskovým řešením MyQ. Nabídka zahrnuje i veškeré činnosti spojené s instalací a servisem zařízení. Studenti si tak mohou v prostorách školy tisknout a kopírovat dokumenty levněji než v běžném copyshopu.


Takzvané samoobslužné KYOcentrum umožňuje studentům, jejich rodičům a učitelům samoobslužný tisk, kopírování či skenování, to vše černobíle nebo barevně. Studenti si pouze dobíjí kredit, který postupně spotřebovávají na jednotlivé tiskové operace. Dobití kreditu přitom standardně probíhá tak, že u hospodářky školy nebo v sekretariátu student zaplatí příslušnou částku a přímo v systému je mu o tuto sumu kredit ihned navýšen. V brzké době bude k dispozici i možnost dobíjení kreditu v dobíjecím automatu, který bude fungovat na stejném principu jako například dobíjení kreditu na obědy či na tramvaj (Opencard). Konkrétní způsob dobití pak záleží na každé škole – platba může proběhnout hotově, převodem z účtu, prostřednictvím mobilního telefonu apod. Možný je i tisk bez kreditu, který lze umožnit například učitelům. K multifunkčnímu zařízení se pak uživatelé přihlašují přes MyQ Embedded Terminal svým osobním PINem nebo přiložením jakékoliv již zavedené ID karty – ISIC, Opencard či jiné technologie, například pro registraci obědů, jízdenek, apod.

Velkou výhodou tiskových zařízení Koyocera je dlouhá životnost komponent, čili celkové náklady na provoz jsou nižší než u jiných konkurenčních produktů, což se pozitivně projevuje i v ceně za výtisk. Škole jsou účtovány náklady na tisk jednou měsíčně, a to dle výpisu o počtu vytištěných stran ze systému MyQ. Výši případné provize, kterou získává škola z prodeje jednotlivých stránek, si už stanovuje samo vedení školy.

Samoobslužné KYOcentrum v sobě spojuje hned tři produkty. Prvním je nedávno uvedené multifunkční zařízení Kyocera TASKalfa 250ci formátu A3, které černobíle či barevně tiskne, kopíruje, skenuje, to vše i oboustranně. Stroj je vybaven bezpečnostními zámky na zásobníky papíru a toner. Díky patentované technologii ECOSYS navíc šetří životní prostředí a minimalizuje generování škodlivého odpadu. Druhou součástí KYOcentra je účtovací systém MyQ Business Pro 2.3, který je ovládán velkým dotykovým LCD panelem tiskového stroje. Odpadá tím montáž externích komponent a snižuje se riziko případného poškození. Třetím produktem je unikátní způsob financování, kdy škola za službu nic neplatí a navíc může vydělávat. Jediným požadavkem je propůjčení vhodného místa na provoz stroje a části volné kapacity na serveru.
Hlavní výhody projektu:

• Samoobslužný provoz bez nároku na počáteční investice či měsíční paušály
• Studenti mohou tisknout či kopírovat levněji než v běžném copyshopu
• Oboustranný tisk, kopírování a skenování až do formátu A3
• Barevný a černobílý tisk rychlostí až 25/13 stran za minutu A4/A3
• Rychlé skenování až 60 originálů za minutu
• Autorizační terminál MyQ Embedded včetně čtečky stávajících ID karet
• Škola může využít dodaný systém MyQ i na ostatní stroje v budově
• Vytištění první kopie za méně než 10 sekund černobíle i barevně
• Provoz bez jakýchkoliv závazků a s neomezeným pokrytím
• Možnost přímého tisku/skenování z/do USB Flash paměti
• Emulace PCL 6 (5c/XL), KPDL 3 (PostScript 3), PDF, XPS
• Pravidelné dodávky originálních tonerů a veškerých náhradních dílů v okamžiku potřeby
• Pravidelné servisní prohlídky v místě instalovaného zařízení
• Záruka na dodané zboží

O tiskovém řešení MyQ

Systém MyQ slouží ke správě, zabezpečení a monitoringu tiskových úloh. Řeší v podstatě tři základní požadavky uživatelů: ochranu a zabezpečení dat, úsporu prostředků vynaložených na provoz tiskových zařízení a větší pohodlí při obsluze a úsporu času zaměstnanců. Více informací získáte na www.myq.cz nebo www.myq-free.cz.

O technologii ECOSYS

ECOSYS je unikátní inovativní technologie tisku nabízející extrémně dlouhou životnost, vysokou kvalitu tisku společně s nízkými celkovými náklady na vlastnictví a minimální dopady na životní prostředí. Tato technologie je založena na tiskových válcích z amorfního křemíku s velmi dlouhou životností. Od roku 2002, kdy došlo k fúzi společností Kyocera a Mita, je technologie ECOSYS součástí nejen laserových tiskáren, ale i multifunkčních zařízení.

O společnosti JANUS

Společnost JANUS byla založena v roce 1992 a od svého počátku se výhradně věnuje dovozu a distribuci laserových tiskáren, digitálních kopírek, multifunkčních a velkoformátových zařízení v České republice. Od roku 2001 rozšířila své portfolio služeb o vývoj tiskových řešní a aplikací na míru. Od roku 2007 nabízí vlastní univerzální řešení správy tiskových úloh pod názvem MyQ. Společnost JANUS je držitelem ISO 9001:2000 a ISO 14001:2004. Pro další informace navštivte www.janus.cz.

O společnosti Kyocera

Japonský koncern KYOCERA, založený v roce 1959, nyní s ročním obratem v přepočtu přes 218 miliard korun, zaměstnává více než 63 000 lidí po celém světě. Zabývá se mimo jiné vývojem a výrobou elektronických zařízení, informačního vybavení, telekomunikačního vybavení, polovodičů a špičkových keramických komponent a produktů.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.