Stanovisko CERMATu ke komerčním nabídkám školení pedagogů a přípravných kurzů pro žáky středních škol

středa 25. srpna 2010 ·

Na telefonní infolinku CERMATu míří stále častěji dotazy týkající se nabídek školení, kurzů a seminářů, které nabízí vzdělávání nejen pedagogům, ale i žákům středních škol na komerční bázi.


CERMAT se od těchto nabídek co nejdůrazněji distancuje. Centrum se na jejich přípravě nepodílí, nekontroluje průběh a není garantem úrovně těchto školení, kurzů a seminářů, ani materiálů na kurzech používaných.

Série školení pro učitele, která pro letošní rok CERMAT připravil ve spolupráci s NIDV v rámci tzv. aktivity CISKOM, stejně jako dobrovolná školení pro tvorbu pracovních listů cizích jazyků jsou všem účastníkům poskytována ZDARMA. Informace o oficiálních školeních pedagogů k nové maturitě jsou zveřejněny na těchto webových stránkách v záložce Vzdělávání pedagogů a Novinky. Informace o konzultačních seminářích pro žáky jsou k dispozici v záložce Studenti studentům.

2 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
25. srpna 2010 v 23:17  

Od komerčních kurzů - ve stylu připravíme vás, vaše žáky a vaše děti ke státní maturitě - se CERMAT sice distancuje, ale nutno říci, že je to běžná komerční nabídka, kterou nesporně řada kantorů stejně jako i žáků a jejich rodičů uvítá a využije. K celkovému stavu počínající vyděšenosti na středních školách nesporně přispěla vhodně načasovaná narážka pana ministra, že předpokládá dvacetiprocentní neúspěšnost maturantů v příštím školním roce.

To by bylo opravdu chytré, pane ministře! Nějaký ten skeptik by to sice mohl považovat za poplašnou zprávu, ale my - vaši oddaní příznivci a obdivovatelé Věcí veřejných - nikoli.

Tipnul bych si, že alespoň část lektorů u komerčně nabízených kurzů jsou minimálně bývalí spolupracovníci či dříve kmenoví zaměstnanci firmy CERMAT.
Je to přece jen specifické know how, které lze v pravou chvíli uplatnit na trhu a nyní začíná být ta správná doba.

Anonymní řekl(a)...
2. září 2010 v 9:06  

Měli bychom se méně školit a více se samostatně vzdělávat z dobré odborné literatury (bohužel je jí nedostatek. Školení je pro lenochy a osoby negramotné. Navíc je to neuvěřitelné mrhání časem.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.