Tomáš Feřtek: Pan ministr Dobeš

středa 30. června 2010 ·

Tak máme nového ministra školství. Josef Dobeš z Věci veřejných je ze tři možných kandidátů (Jan Vitula – TOP 09, Jiří Pospíšil – ODS) pravděpodobně tím nejméně vhodným řešením. Je sice povoláním psycholog, ale zatím příliš velkou míru empatie neprojevil. Ze všech dostupných informací vyplývá, že jeho přístup ke školství je technokratický a dočkáme se od něj spíše ještě většího tlaku na třídění a testování dětí už od prvního stupně základní školy.

9 komentářů:

ignorant řekl(a)...
30. června 2010 v 22:44  

Srovnání bude super - jde hlavně o sociálně slabé oblasti ( a že jich podle EU není málo - viz. peníze školám, šablony ), kde na výuku dlabou nejen žáci, ale i jejich rodiče. Tam se snad budou ředitelé měnit každý měsíc, protože kde nic není, ani čert nebere. Do toho se přimotá nadměrné množství osmiletých gymnázií, které odčerpají ze ZŠ jedničkáře, dvojkaře a při nedostatku studentů i trojkaře ( normativ )a je vymalováno. Učit na II. stupni ZŠ - " to jsou hrdinové naší doby". Tyto zbytky učitelstva přefiltrujme pomocí standardu a hurá!

Anonymní řekl(a)...
30. června 2010 v 22:49  

Předvolební diskuze Nečas X Paroubek. Oba prohlásili - státní maturitu ne !!! Pokud si pan předseda vlády myslí, že se z toho vyvlékne tak, že místo MŠ předá panu Dobešovi, tak je na omylu. Pan Dobeš z VV - státní maturity budou. Předvolební sliby - to si budu sakra pamatovat. Říká se, že kdo lže,.....

Anonymní řekl(a)...
1. července 2010 v 7:21  

pana Nečase k jeho postoji byly slušně řečeno žádné. A o pragmaticky modifikovaných takynázorech pana Paroubka netřeba spekulovat. Jen sebevrah a blázen by si vzal na zodpovědnost prostředky, které zde byly účelně investovány. A tak budou..., naštěstí.

Anonymní řekl(a)...
1. července 2010 v 13:52  

V případě obou výše jmenovaných jest vhodné v paměti si vybavit památná slova Josefa Švejka: "Vobou není žádná škoda."

Anonymní řekl(a)...
1. července 2010 v 15:01  

"účelně investovány ?"

ignorant řekl(a)...
1. července 2010 v 17:41  

Prohlížel jsem si diskuzi na seznam.cz, tolik nenávistných názorů na učitele jsem již dlouho nečetl. Myslím, že to psali "vojáci" a přispívali i jejich ženy. Jak učitelé okrádají chudé vojenské rodiny o "příspěvek na bydlení" ! Proboha - co to má znamenat za socialismus - 10 000,- - příspěvek na bydlení. Učitel podle těchto názorů jednoduše není člověk. Proto v tomto směru budu fandit novému ministrovi, že podpoří nové začínající učitele, kteří tak mohou nahradit těch 20 % neaprobovaných. Budu mu fandit za snahu "aspoň něco" změnit i když nesouhlasím z řadou jeho názorů.

Anonymní řekl(a)...
1. července 2010 v 22:32  

.... souhlasit s čím, nikoli Z čím, ignorante

Luděk Blaha řekl(a)...
2. července 2010 v 1:22  

Konečně dostanou vynikající učitelé dobře zaplaceno.
Nezbývá než stanovit, kteří to jsou.
Jako vhodná kritéria doporučuji vřelost souhlasu se školskou reformou, nepruzení na pedagogických poradách, kvalitu očního kontaktu s žákem a historicky osvědčenou včasnou vlaječkovou výzdobu v slavné májové dni.

Anonymní řekl(a)...
2. července 2010 v 6:39  

Voni jsou, Bláha, na začátku prázdnin samej humor. Ale ono se jim to nevyplatí. Jednou ta sirka v krabičce zaplane a ....

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.