Jana Hrubá: Pozdě, ale přece!

úterý 29. června 2010 ·

Na kulatém stole pořádaném 22. 6. 2010 Výzkumným ústavem pedagogickým v Zrcadlovém sále MŠMT byla představena první etapa výzkumu „Kvalitní škola“, který mapuje zavádění kurikulární reformy na gymnáziích. Vedoucí výzkumného týmu doc. Tomáš Janík prezentoval výsledky řízených rozhovorů uskutečněných na přelomu let 2009–2010 s koordinátory školních vzdělávacích programů na pilotních a partnerských gymnáziích.

3 komentářů:

Luděk Blaha řekl(a)...
30. června 2010 v 1:40  

intervaly mezi jednotlivými reformami se v posledních letech zkracují ... nejsme příliš vzdáleni době tak zvaného permanentního reformování

Cože???
To jako že se budou přepisovat švp? Ani v nejdivočejším snu si nedovedu představit větší pitomost, než je vzdělávací program na pěti stech stránkách formátu A4. Leda tak vzdělávací program na šesti stech stránkách.

Je osudově významné, jak bude reforma pochopena řediteli a učiteli škol

Cože???
Jak jako ... bude!? Už rok zkompetentňujeme. Před tím jsme dva roky sepisovali. A před tím rok valili oči na pilotní školy po nejméně dvou letech ideové masáže. A teď to teprvá máme začít chápat?

Může se ukázat, že kompetenční model nebude fungovat

COŽE ??????????????????
A kdo se alespoň omluví těm, kteří museli odejít, protože nesouhlasili, pane doc. PhDr. Tomáši Janíku, Ph. D.?

Luděk Blaha řekl(a)...
30. června 2010 v 1:52  

Jen zběžně jsem přelétl zmíněnou prezentaci výzkumu a řekl bych, že v následující školské reformě už nebudou dětičky získavat kompetence ale mandát.
Tak hezké prázdniny!

Anonymní řekl(a)...
30. června 2010 v 10:42  

Před cca 10 lety byl trend prosazovat reenginering, což je zavádění radikálních organizačních změn a proměn v podniku. Někteří teoretici prosazovali permanentní reenginering. Vyprávěl mi jeden majitel menšího podniku, že zkusili provést reenginering ve firmě. Výsledkem bylo, že málem zkrachovali. Trvalo 3 roky než se z toho podnik vzpamatoval. Už jsem tu jednou psal, že nám byl čert dlužen pedagogických výzkumných ústavů.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.