NADÍLKA NAŠICH DÍLEK 2010 – soutěž školních literárních sborníků mimopražských ZŠ

sobota 8. května 2010 ·

Uzávěrka soutěže školních literárních sborníků, kterou organizuje občanské sdružení Abeceda (www.abeceda-os.cz), byla prodloužena! Mimopražské základní školy mohou posílat své sborníky do soutěže školních literárních sborníků Nadílka našich dílek 2010 až do konce května. Přijímáme všechny sborníky, které vyšly v posledních 5 letech (tedy od roku 2005 do roku 2010).

Vydává Vaše základní škola literární sborník? Pokud ano, přihlaste se do soutěže Nadílka našich dílek 2010. Jestli ne, dejte nám vědět, že chcete s vydáváním školního literárního sborníku začít, a my Vám s ním pomůžeme J.

Mimopražské základní školy, které se do našeho projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování zapojí, získají zdarma CD-ROM s názvem Čtenářská gramotnost a tvůrčí psaní, na kterém bude Elektronická učebnice tvůrčího psaní pro žáky a ucelený soubor metodik pro učitele (přípravy, metodiky, články, ukázky…).

Redaktoři školních literárních sborníků z řad žáků a učitelé, kteří s nimi pracují, se mohou zdarma zúčastnit dvoudenních workshopů na téma Čtenářská gramotnost a tvůrčí psaní.

Zapojené školy budou moci zdarma využívat konzultace s odborníkem na tvůrčí psaní (e-mailem, telefonicky, osobně) a internetové stránky www.ctenarska-gramotnost.cz a www.sotkoviny.cz, které pro Vás připravujeme.

Zaslané školní literární sborníky objedou Českou republiku díky putovní výstavě, takže si je budou moci prohlédnout všichni zájemci. Nakonec Vás pozveme na závěrečnou konferenci o čtenářské gramotnosti.
Přihlášky


Co musíte udělat, abyste se mohli našeho projektu zúčastnit? Stačí vyplnit přihlášku do soutěže školních literárních sborníků Nadílka našich dílek 2010 a přihlášku do projektu Čtenářská gramotnost a projektové vyučování. Pokud zatím školní literární sborník nevydáváte, vyplňte pouze druhou přihlášku…
NADÍLKA NAšICH DÍLEK 2010 – soutěž školních literárních sborníků mimopražských ZŠ

Jak se přihlásit do soutěže školních literárních sborníků? Vyplňte přihlášku a zašlete ji v elektronické podobě jako přílohu na e-mailovou adresu sbornik@abeceda-os.cz do 28. května 2010.

Vytištěnou přihlášku pošlete do 28. května 2010 poštou společně se třemi exempláři literárního sborníku, který jste vydali ve školním roce 2009/2010 na adresu:

ABECEDA, občanské sdružení, Kosmická 742/11, 149 00 Praha 4 – Háje

Během května vyhodnotí odborná porota zaslané literární sborníky a vybere vítěze v jednotlivých kategoriích a určí absolutní pořadí nejlepších sborníků. Jejich redaktory v červnu pozveme na slavnostní vyhlášení výsledků spojené se zajímavou exkurzí J. Porotci budou moci udělit originálním sborníkům čestné uznání. Nebojte se poslat svůj školní literární sborník do naší soutěže, i když se Vám zdá, že má řadu nedostatků. Každá redakce totiž obdrží tipy, jak svůj sborník vylepšit!

Porotci se zaměří na následující hodnotící kritéria:

  1. Originalita textů
  2. Propojení textů a ilustrací
  3. Celkový vzhled sborníku

Případné dotazy Vám zodpoví odborný garant pro oblast Čtenářská gramotnost a tvůrčího psaní MgA. Petr Kožíšek (tel. 777 799 624, kozisek.petr@abeceda-os.cz).

Cílem našeho projektu je podpořit čtenářskou gramotnost a projektové vyučování na mimopražských základních školách. Tento projekt byl podpořen z prostředků Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu ČR.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.