Hana Košťálová: Velká Británie – Profesní standard

pátek 16. dubna 2010 ·

Prezentace z březnového kulatého stolu SKAV „Profesní standardy učitelské práce v zahraničí – co si z jejich zkušeností vzít pro naši současnou situaci?“ Najdete zde i podrobnou informaci o britském standardu.

3 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
16. dubna 2010 v 11:51  

Dejte mi to do pracovní smlouvy. S nadšením ji podepíšum. klidně i na dobu určitou.

ignorant řekl(a)...
18. dubna 2010 v 2:01  

Standard profese politika je prosím kde ? Proč se nezačne standardizovat od hlavy - MŠMT ? Že by jsme si v demokratické společnosti nebyli všichni rovni v oblasti morálky ? Stačí aby se student podíval na zprávy v TV o chování politiků, podvodech, krádežích, násilí ... a každý učitel bude za šaška a chudáka.
Snaha některých, kteří snad ani neučili, o přenesení standardu z některých zemí povedou tentokrát již k úplnému rozkladu. Jestli si někdo myslí, že mladí absolventi PdF nenastupují do školství, tak to nebude "chybějícím " standardem. Ono asi chyba bude někde jinde - jde o chybu systémovou a navíc odraz chování společnosti.

Anonymní řekl(a)...
19. dubna 2010 v 23:44  

Zatím jsem přečetl první čtyři strany - a nebylo tam nic! Jen kecy, kecy, kecy. Jediné, co mě "zaujalo" je to, že "excellent" učitel musí učit své kolegy, nestačí, že excelentně učí své žáky... Kam se poděla stará dobrá Anglie??? (Naštěstí vím, že realita je jiná, než tyto teoretické žvásty). Ale možná se na zbývajících stránkách něco normálního dovím.

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.