ČŠI: Od 1. května 2010 budou záznamy o úrazech zasílány elektronicky

úterý 20. dubna 2010 ·

V souvislosti s novelou vyhlášky č. 64/2005 Sb. (nová vyhláška č. 57/2010 Sb.), o evidenci úrazů dětí, žáků a studentů, dochází k zásadním změnám v logistice sběru záznamů o úrazech. Pro zefektivnění celého procesu na straně právnické osoby vykonávající činnost školy nebo školského zařízení (dále „škola“) i správce databáze, kterým je Česká školní inspekce (dále „ČŠI“) je celá agenda kompletně zelektronizována. K podstatné změně agendy dochází na přelomu dubna a května t.r.


Do 30. 4. 2010 škola/školské zařízení vyplňuje listinný formulář, který odesílá běžnou poštou krajskému inspektorátu ČŠI. Pracovníci ČŠI pak data z formulářů zadávají do informačního systému ČŠI.

Od 1. 5. 2010 škola/školské zařízení vyplňuje elektronický formulář v aplikaci 602XML Filler (zdarma na www.602.cz). Pomocí aplikace formulářová data odešle (nutné připojení k internetu) přímo do informačního systému ČŠI. Vzhledem k nutnému zabezpečení a zamezení zneužití musí být formulář ještě před odesláním opatřen zaručeným elektronickým podpisem nebo elektronickou značkou, které si škola musí v předstihu obstarat (např. Česká pošta, a. s.), viz zákon č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu a o změně  některých dalších zákonů (zákon o elektronickém podpisu), ve znění pozdějších předpisů.

Elektronický formulář - včetně manuálu pro stažení, instalaci aplikace, vyplnění a odeslání formuláře - bude v nejbližší době k dispozici na webových stránkách ČŠI – www.csicr.cz.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.