Soutěž o nejlepší přípravu hodiny Občanské nauky nebo Základů společenských věd

čtvrtek 7. ledna 2010 ·

Generation Europe, o.s. vyhlašuje soutěž o nejlepší metodiku pro vedení hodiny jakéhokoliv společenskovědního předmětu. Hlavními cenami za originální a inspirující plán hodiny jsou mininotebook a digitální fotoaparát.


Jak vymyslet hodinu tak, aby studenty bavila, dozvěděli se informace, o něž nám běží a také se naučili dovednostem, které upotřebí v každodenním osobním i profesním životě?

Každý učitel, jenž se nechce spolehnout jen na prostý výklad a rád používá interaktivní metody výuky, musí často vymýšlet nové metodiky pro vedení hodin. Soutěž o nejlepší přípravu hodiny nabízí možnost podělit se s ostatními kolegy o své nápady a příklady dobré praxe a také vyhrát některou věcných cen.

Návrhy výukových postupů vč. případných příloh nutných pro realizaci navrhované hodiny (např. texty, pracovní listy atp.) mohou soutěžící zasílat do 1. 2. 2010. Příspěvky do soutěže by tématicky měly týkat následujících oblastí: základů společenských věd, mediálního, finančního, environmentálního nebo globálního vzdělávání, bezpečnosti a zdraví či občanství. Délka hodiny, formát metodiky a metodický postup nejsou stanoveny. Inspirovat se soutěžící mohou např. na http://www.rvp.cz, http://www.zkola.cz/zkedu/vyukovematerialy/Default.aspx nebo http://www.dolceta.eu/ceska-republika/Mod4/.

Odborná porota vyhodnotí nejlepší soutěžní příspěvky a originální, inspirující řešení budou oceněna 50 věcnými cenami (viz dále) a zároveň budou uveřejněna na internetu:

1. místo minotebook Asus EEE http://www.asuseee.eu/.

2. místo digitální fotoaparát Panasonic LUMIX DMC-TZ6

3. – 20. místo výrobky chráněných dílen: keramika http://www.exodus.cz a šperky z ovčí vlny http://www.ledovec.cz

21. – 50. místo kvalitní tričko s motivem portálu http://www.dvorek.eu


Příspěvky do soutěže je nutné poslat na emailovou adresu soutez@generationeurope.cz.

Vítězové budou vyhlášeni 10. 2. 2009.

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.