CERMAT: Přihlášení žáků k maturitní generálce – doplnění údajů

středa 2. září 2009 ·

Centrum pro zjišťování výsledků vzdělávání (CERMAT) informuje, že do 8. září 2009 včetně je otevřen informační systém CERTIS (IS CERTIS) pro editaci a doplnění údajů týkajících se přihlašování škol a žáků k maturitní generálce. Z důvodu docílení maximální vypovídací hodnoty údajů byl IS CERTIS rozšířen o některé další volby.

Všechny střední školy, jejichž žáků se týká maturitní generálka, musí provést editaci a doplnění chybějících údajů, a to včetně těch škol, které již přihlašování žáků uzavřely v řádném termínu do 30. 6. 2009.

Podrobné informace jsou uloženy v IS CERTIS v dokumentech „Průvodce změnami v IS CERTIS v oblasti přihlašování“ a „Postup pro přihlášení k projektu maturitní generálky“.

5 komentářů:

Anonymní řekl(a)...
2. září 2009 v 21:25  

"Musí" je hodně silné slovo, maturitní generálka není povinná.

portál pro základní a střední školy řekl(a)...
2. září 2009 v 22:09  
Tento komentář byl odstraněn autorem.
portál pro základní a střední školy řekl(a)...
2. září 2009 v 22:11  

Mýlíte se, zde je vyjádření MŠMT:

Pokusné ověřování je vyhlašováno MŠMT na základě zmocnění ze zákona č. 561/2004 Sb. v platném znění, a to konkrétně:



§ 171

(1) Ministerstvo vyhlašuje a řídí pokusné ověřování metod, obsahu, forem, organizace vzdělávání a pokusné ověřování způsobu řízení škol a školských zařízení; přitom vždy stanoví dobu pokusného ověřování, jeho rozsah, financování ze státního rozpočtu a způsob hodnocení jeho výsledků.

Účast je tedy z podstaty povinná.

Anonymní řekl(a)...
3. září 2009 v 8:44  

Mohl by mi někdo vysvětlit,proč se vyplňování žáků dělá nadvakrát? V červnu a znovu v září? Je to logický postup, nebo jen další ukázka uplácanosti a upachtěnosti systému? A stejně tak červnové a srpnové zápisy učitelů do maturitních funkcí? A proč má jedno termín 31.8. a druhé termín 8.9.? Je to snad proto, aby maturita byla co nejvíce kontraproduktivní? Anebo proto, aby bylo jasně poznat, že se jedná o "úřednicko-byrokratickou schválnost"?

Anonymní řekl(a)...
3. září 2009 v 11:26  

Opět strávím nějaký čas upravováním údajů /někteří žáci se nedostali do maturitního ročníku/, snad to stihnu do termínu, jako jsem stihl úpravu nominací. Pak rychle na e-learningové školení. Pak se snad opět dozvím /jako vždy asi dříve z médií než oficiálních zdrojů/, že vše bylo zbytečné a vše se ruší, odkládá, mění...... Takhle přece vypadá zcela jednoznačně "úřednicko-byrokratická schválnost"!

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.