Z nabídky Computer Press: Barack Obama - Pokus o nemožné

pátek 23. ledna 2009 ·

Barack Obama patří mezi nejoblíbenější americké politiky, jeho prezidentská kandidatura vzbudila na domácí scéně pozornost obrovského množství lidí a zároveň silnou vlnu mezinárodního zájmu. Tato kniha není pouze Obamovým životopisem. Představuje jeho politickou dráhu i názory na rasovou problematiku a náboženství a také reakce pravice, levice i médií na jeho osobu.

Jako první prezidentský kandidát z generace X inicioval Obama na podporu své kampaně hnutí mladých lidí a s ním i nový druh široce oblíbené progresivní politiky.

Bude tento kandidát tím pravým, jemuž se podaří překlenout nejen generační, ale i ideologické rozdíly?

„Pokud se ke mně připojíte v tomto pokusu o nemožné, pokud zaslechnete volání osudu a uvidíte, co já vidím, jak se před námi rozevírá budoucnost nekonečných možností, pokud ucítíte, co já cítím, to, že nastal čas se probudit ze spánku, setřást ze sebe strach a dobře splatit dluh, kterým jsme povinováni minulým a budoucím generacím, pak budu připraven tuto výzvu přijmout, jít s vámi a pracovat s vámi. Dnes, na společném začátku, dokončeme práci, která musí být dokončena, a zahajme nové zrození svobody v této zemi.“

– Barack Obama při ohlášení své kandidatury na prezidenta, Springfield, Illinois, 10. února 2007

Barack Obama

Pokus o nemožné

John K. Wilson

NOVINKA

skladem, expedice ihned
pevná vazba
formát knihy: 167 mm x 225 mm
204 stran černobílých
Datum vydání: listopad 2008
Nakladatel: Computer Press
Prodejní kód: KF0007
ISBN: 978-80-251-2215-0
EAN: 978-80-251-2215-0



dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.