Vzdělávací programy a výstava k Mezinárodnímu dni holocaustu 2009

pátek 9. ledna 2009 ·

Zveme vás a vaše studenty na výukové programy, které jsme v Informačním centru OSN tradičně připravili jako připomínku Mezinárodního dne památky obětí holocaustu (27. leden). Cílem programů je zajímavě přiblížit mladým lidem téma holocaustu, který významně ovlivnil dějiny 20. století a jehož odkaz je i v dnešní době stále živý. Na představené téma je možné navázat v hodinách dějepisu, společenských věd nebo literatury.

Od 19.1. do 30.1. se můžete zúčastnit se skupinou žáků nebo studentů jednoho z nabízených vzdělávacích programů: 1) PROJEKCE FILMU „GHETTO JMÉNEM BALUTY“ A BESEDA S PAMĚTNÍKY, 2) HANIN KUFŘÍK nebo 3) HOLOCAUST V DOKUMENTECH. Přesné datum i čas záleží na domluvě, v domluvený termín bude v IC OSN k dispozici lektor Židovského muzea v Praze, který vybraný program se studenty zrealizuje. Programy budou probíhat v prostorách knihovny Informačního centra OSN (nám. Kinských 6, Praha 5) a jsou v tomto termínu nabízeny zdarma. Programy kladou důraz na samostatnou a aktivní práci studentů a připravilo je Informační centrum OSN ve spolupráci s Vzdělávacím a kulturním centrem Židovského muzea v Praze.

Na programy navazuje výstava fotografií od Karla Cudlína, která vznikla v průběhu natáčení dokumentu Ghetto jménem Baluty v roce 2007. Fotografie jsou umístěny v průběhu ledna 2009 ve vstupní hale Domu OSN v originálním samostatném výstavním boxu, který představuje zdi ghetta a lze do něj nahlédnou dírkou v plachtě nebo vejít dovnitř.

Informační centrum OSN najdete na nám.Kinských 6, Praha 5, zastávka tramvaje č. 6, 12, 20, 9 – Švandovo divadlo. Těšíme se na vaši hojnou účast a srdečně zveme!

Dotazy a objednávky programů prosím směrujte na tento kontakt:

Daniela Richterová
Informační centrum OSN
nám. Kinských 6, Praha 5
tel: 257 199 835, 607 650 623
email: library@osn.cz


Partner IC OSN pro Mezinárodní den památky obětem holocaustu:

Židovské muzeum v Praze Vzdělávací a kulturní centrum Židovského muzea v Praze



press

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.