Čtvrtý ročník soutěže o Cenu Martina Palase

úterý 26. března 2002 ·

Do soutěže může být kýmkoli navržen učitel, který ve školním roce 2001/2002 učí žáka s autismem, mentálním, fyzickým, smyslovým nebo kombinovaným postižením, individuálně začleněného ve výuce běžné třídy základní školy. Občanské sdružení Rytmus a Speciálně pedagogické centrum Vertikála vyhlašují čtvrtý ročník soutěže o Cenu Martina Palase. Cílem je ocenit pedagoga, který k začlenění dítěte s postižením přistoupil zvlášť zdařilým způsobem.

Podmínkou zařazení do soutěže je, aby návrh obsahoval nejen jméno učitele, telefon a adresu školy, postupný ročník, křestní jméno a typ postižení dítěte, ale především podrobný popis způsobu, jakým je žák do výuky zapojován. Hodnotitelé budou brát v úvahu i další fakta, jako je spolupráce s odborníky, pozice třídního asistenta apod. a porovnávat je s příklady z již osvědčené praxe a se zkušenostmi z předchozích ročníků soutěže.


Tradice:

Cena je pojmenována podle žáka s Downovým syndromem, který se jako jeden z prvních začal učit v běžné pražské základní škole.

V 1. ročníku této soutěže, vyhlášeném pro školní rok 1998/1999, bylo oceněno 14 pedagogů, symbolickou první cenu získala paní učitelka Jiřina Kalabisová z Křesťanské základní školy v Jihlavě.

Do 2. ročníku soutěže bylo z celé České republiky nominováno 87 pedagogů, odborná komise navrhla ocenění 29 učitelů. Hlavní cenu, plastiku ak. sochaře Olbrama Zoubka, převzala paní učitelka Alena Fryčová ze ZŠ Havířov-Šumbark.

V loňském 3. ročníku soutěže vybrala hodnotitelská komise složená ze zástupců vyhlašovatelů soutěže i MŠMT ze 75 nominací z celé ČR k ocenění 27 pedagogů. Hlavní cenu – originální litografii Exotická zvířata, kterou věnoval Adolf Born – získala PaeDr. Milada Fleková z pražské Základní školy Na Slovance v Praze 8.


Návrhy na zařazení učitele do soutěže je třeba zaslat do 13. května 2002 na adresu:

Občanské sdružení Rytmus, Bruselská 16, 120 00 Praha 2 
e-mail: rytmus@bohem-net.cz
nebo na adresu
SPC Vertikála, Rooseveltova 8, 160 00 Praha 6
e-mail: psroos@volny.cz

Kontakt:
Pavla Baxová, Milada Vondráčková
Bruselská 16, Praha 2
tel/fax: 02/ 24 25 58 19, 02/ 24 25 16 10

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.