Vít Šebor: Agilní oblastní manažeři se předčasně chopili práce

úterý 22. ledna 2002 ·

Na některých školách se již objevili oblastní manažeři generálního dodavatele SIPVZ, přestože konkurz dosud neskončil a nikdo do této funkce nebyl jmenován. Nejedná se patrně o podvodníky, ale o příliš agilní jedince, kteří však vyvolávají zmatek. Oživeno (25.1.): Z některých okresů jsou hlášeny další, tentokrát zjevně podvodné případy.

Na některých školách se již objevili oblastní manažeři generálního dodavatele SIPVZ, přestože konkurz dosud neskončil a nikdo do této funkce nebyl jmenován. Nejedná se patrně o podvodníky, ale o příliš agilní jedince, kteří však vyvolávají zmatek.


Podle mluvčího AutoContu On Line Jiřího Chvojky může jít o uchazeče, kteří postoupili do vyšších kol konkurzu a již předpokládají, že se oblastním manažerem stanou. Nynější aktivitou si patrně chtějí „nahnat čas“. V horší variantě může jít o lidi z oboru – třebas i neúspěšné uchazeče - kteří si tak mapují situaci na daných školách pro své jiné obchodní aktivity. Ze čtrnácti případů, které se do ACOLu zatím donesly, však podle Chvojky žádný nepůsobil dojmem nebezpečného podvodu. (Na podzim některé firmy pod záminkou projektu nabízely neinformovaným ředitelům repasované počítače nebo software.)

Výběr oblastních manažerů má být ukončen do konce tohoto týdne. Teprve poté budou vybraní uchazeči vyškoleni v metodice, která přesně specifikuje postup při dodávce nové techniky a integraci té stávající. Pokud tedy někdo z „budoucích oblastních manažerů“ již dnes domlouvá technické detaily, je to velmi matoucí, protože ty ještě v konceptu metodiky ani nejsou všechny zaneseny, poznamenal Chvojka.

Důležité každopádně je, že teprve 1. února 2002 hodlá generální dodavatel obeslat ředitele škol informačním dopisem, ve kterém jim bude sděleno jméno a kontakt příslušného oblastního manažera. Přiložena bude také kopie identifikačního průkazu. „Budeme se snažit, aby byl obtížně zfalšovatelný, na druhou stranu nějaký podvod by stejně brzo vyšel najevo,“ dodal Chvojka. Stejně tak mají být školy informovány o firmách, které budou plnit funkci lokálních dodavatelů. V případě jakýchkoli pochybností se lze informovat na adrese info@acol.cz nebo bezplatné infolince 0800-242526.

Tou dobou by měla být na novém webu ministerstva školství zpřístupněna sekce o SIPVZ, která by – konečně! - obsahovala všechny relevantní informace k jednotlivým projektům, včetně diskuzního fóra, v němž by pověřený pracovník odpovídal na dotazy. Obsah sekce ministerstvo připravuje ve spolupráci s generálním dodavatelem.

Ten má ovšem stále dluh při zprovoznění portálu www.indos.cz, jehož spuštění bylo už několikrát odsunuto. V první fázi (od počátku února) má obsahovat především účelové informace, které školy potřebují pro vstup do Projektu III SIPVZ. Někdy v březnu by k nim měly přibýt i první moduly se slibovaným vzdělávacím obsahem.


Oživeno (25. 1.):

Poněkud jiné, tentokrát zjevně podvodné případy se objevují na Novojičínsku a Ostravsku. Na riziko upozorňuje mluvčí AutoContu On Line Jiří Chvojka: „Volají nám na horkou linku lidé, že školy obchází mladíci a jménem AutoContu nabízejí snad antivirový SW za 1000 Kč. Uvedený SW je prý "povinný" pro projekt Internet do škol. Údajně působí důvěryhodně. Po škole požadují platbu v hotovosti a na místě nechávají patrně falešný paragon o prodeji a krabici s CD.“

Vít Šebor

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.