Tomáš Pitner: Ministerstvo nakoupilo vzdělávací SW pro školy

čtvrtek 22. listopadu 2001 ·

MŠMT se rozhodlo ještě v letošním roce nakoupit balík vybraného vzdělávacího a informačního SW. Dopis s nabídkou již byl odeslán na všechny školy.

Dnes bylo na stránkách MŠMT věnovaných informační gramotnosti (odkaz) zveřejněno tiskové sdělení s datem 20. listopadu týkající se dodávek základního výukového software do konce roku 2001.

Celá tisková zpráva je na nově vytvořených stránkách Programu II – Výukový SW a informační zdroje http://vsiz.msmt.cz/tiskovka.htm, přičemž podstatné informace vybírám, cituji:

„Výukový balíček obsahuje mj. jazykové programy LANGMaster, zeměpisné, dějepisné, sportovní, přírodní, vědecko-technické CD-ROM a sedmijazyčný překladatelský slovník. V rámci dodání "Základního programového vybavení" není započtena nicméně cena za instalaci a zaškolení. Ministerstvo zájemce též vyzývá, aby žádost o dodání vybavení školy potvrdili a odeslali nejpozději do 5. prosince 2001. Jestliže škola o dodání Základního programového vybavení nepožádá, pak finanční prostředky pro ní určené na rok 2001 budou zohledněny v rámci rozpočtu SIPVZ pro rok 2002.“

Takže bych doporučoval reagovat velmi rychle, protože přes výše uvedené tvrzení lze očekávat stejné potíže s převodem nevyčerpaných prostředků do rozpočtu příštího roku, jako u Programu I – Informační gramotnost, kde nelze plnohodnotně provést oficiálně slibovaný přesun nevyčerpaných peněz za školení učitelů do roku 2002.

Tomáš Pitner

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.