Vodstvo

středa 19. září 2001 ·

Zaměření : Výukový program na téma voda na Zemi. Částečně odpovídá osnovám 6. – 7. ročníku ZŠ pro výuku hydrosféry.
OS a HW nároky : MS Windows 3.1 a vyšší + Comenius Logo. Na disku vyžaduje 13,7 MB.
Autor a rok vzniku : Erika Hankeová, Tunde Berová a Lubomír Antala, 0
Licence : freeware
Velikost : 3,2
Jazyk : slovensky

Výklad je rozdělen do tří částí. V části nazvané Koloběh vody na Zemi se žák podrobně seznámí s koloběhem vody na zemi. V kapitole Oceány a moře program uživateli objasní pojmy jako moře, ostrov, poloostrov, souostroví, záliv, průplav a průliv. Chybí ovšem popis pojmu oceán a jeho odlišnosti od moří. Poslední část Voda na Zemi popisuje, jak vzniká řeka, části jejího toku, pojmy povodí, rozvodí a úmoří.

Součástí programu je i jednoduchá hra, ve které uživatel jako kapitán posádky pirátské lodi hledá části mapy, která ho přivede k ostrovu pokladů. Část mapy získá vždy, když správně vyřeší zadanou úlohu na některé z výše uvedených témat.

Výklad je přitažlivý, neboť výklad je doprovázen pěkně zpracovanými animacemi a probíhá na pozadí dobrodružství, která prožívá vodní kapka při svém putování nejrůznějšími částmi vodního koloběhu.

Součástí programu je i popis jeho funkcí, které umožňují urychlení výpisu výkladového textu, opakování jednotlivých animací či jejich přeskočení a okamžitý návrat z jednotlivých kapitol do hlavního menu.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.