Europe!

středa 19. září 2001 ·

Zaměření : Program na procvičování zeměpisných znalostí Evropy. Použitelný k výuce zeměpisu Evropy v 6. – 7. ročníku ZŠ.
OS a HW nároky : MS Windows 95 a vyšší. Na disku vyžaduje 0,6 MB.
Autor a rok vzniku : Torpedo Software, 0
Licence : shareware
Velikost : 0,3
Jazyk : anglicky

Díky tomuto jednoduchému programu si žáci mohou formou hry procvičovat své znalosti zeměpisu Evropy. Žák má před sebou slepou mapu s označenými hranicemi států. Počítač postupně zadává jejich názvy a uživatel musí kliknutím myši určit, kde leží. Čas na odpověď je přitom vymezen a po jeho vypršení následuje další úkol. Podobným způsobem žák určuje polohu hlavních měst. Zajímavé je i procvičování polohy evropských geografických objektů jako jsou moře, ostrovy, poloostrovy, zálivy, řeky a pohoří.

Na rozdíl od předchozího programu Evropa slouží Europe! pouze k procvičování. Jeho grafické zpracování se je ovšem mnohem přitažlivější a použití mapy opatřené obrysy států a klikání myší do nich se mi taky jeví lepší než umísťování “vystřižených” zemí do slepé mapy. Největší klad ale vidím v poměrně obsáhlé části sloužící k procvičování polohy jednotlivých geografických objektů.

Jako nevýhoda se může jevit skutečnost, že program není lokalizovaný do češtiny a uživatelé tudíž musí znát anglické názvy všech států, měst, pohoří a řek, se kterými program pracuje. Využití by tedy mohl nalézt hlavně na nejrůznějších základních školách s rozšířenou výukou cizích jazyků případně při výuce angličtiny.


Zde stáhněte

dokument

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.