Platy učitelů by měly podle školské tripartity vzrůst o 9%

pátek 28. srpna 2020 ·

Ministr školství Robert Plaga (za ANO) se dnes dohodl se zástupci školských odborů a zaměstnavateli na růstu platů učitelů pro příští rok o devět procent. Navýšení by tak mělo odpovídat tomu, na čem se Plaga domluvil loni s ministryní financí Alenou Schillerovou (za ANO). Plaga a šéf školských odborů František Dobšík to řekli novinářům po dnešním jednání školské tripartity. O přesném rozdělení peněz do základu a nadtarifů se podle nich ještě bude jednat. Nepedagogům by se výdělky měly zvednout o nejméně sedm procent. Informuje ČTK.




Celý text naleznete zde

2 komentářů:

Unknown řekl(a)...
28. srpna 2020 v 17:38  

V říjnu se budou vymlouvat na vládě, že nikdo nepočítal se situací covid, takže to spadne na 7%, v listopadu bude diskuse gradovat, emocemi se bude lomcovat a potichu to spadne na 4% s odůvodněním, buďte rádi, že něco máte. V posinci upraví na 3,5%, Plaga bude pózovat fotografům, všichni budou spokojeni, v realitě tedy zvýšení 860Kč navíc.

Ivo řekl(a)...
30. srpna 2020 v 6:38  

...to kouzelné zaříkávadlo "BY MĚLY" zní jako modlitba už bratru 30 let. A ONO NE A NE A NE!!
https://domaci.ihned.cz/c1-66646760-platy-ucitelu-zustavaji-ve-srovnani-s-jinymi-profesemi-i-se-svetem-nizke-i-kdyz-se-jim-pridava-tvrdi-nova-studie-cerge

Do roku 2021 je medián 35 tis. brutto, NIKOLIV 45 tis, jak praví ministr!!
Pane ministře, chcete důkaz? TADY JEJ MÁTE:

https://cz.jooble.org/pr%C3%A1ce-u%C4%8Ditel/jihomoravsk%C3%BD-kraj?utm_source=google&utm_medium=cpc4&utm_content=60656831244&gclid=Cj0KCQjw-af6BRC5ARIsAALPIlVvx23wbcTVoL66tGTWH7zhOE3Pnsb4SLX1zUgXVdLhO5gmzbIuoBsaApRKEALw_wcB

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.