Po stávce jdou učitelé za poslanci. Odbory chtějí vyšší platy prosadit ve sněmovně

středa 6. listopadu 2019 ·

Na prosazení svých požadavků u poslanců ale mají odbory málo času. Sněmovna bude rozpočet projednávat v nejbližších dnech a schválený musí být do konce roku. Předseda školských odborů František Dobšík Hospodářským novinám potvrdil, že podporu hledá napříč sněmovnou. Přesvědčit musí alespoň některé poslance vládní koalice, opoziční strany avizují, že vyšší platy učitelů navrhnou i bez požadavku odborů.



„Kolega Bartoš už pozměňovací návrh na navýšení platů připravuje,“ potvrdil předseda pirátského poslaneckého klubu Jakub Michálek. Podobný návrh chystá i TOP 09. „Aby platy stouply o 15 procent, je potřeba 5,5 miliardy. Tolik a více stojí slevy na jízdném. Jsme přesvědčeni, že prioritou je vzdělání, a ne dotace dopravcům,“ uvedl předseda klubu Miroslav Kalousek.

Záměry opozičních stran nestačí na přehlasování koalice ANO a ČSSD, která má podporu komunistů. Naděje odborářů na prosazení pozměňovacích návrhů ale nekončí. Sociální demokraté jejich podporu zvažují: předseda jejich klubu Jan Chvojka Hospodářským novinám sdělil, že jasný názor strana ještě nemá.


Celý text naleznete zde

0 komentářů:

Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.