Piráti navrhují zrušit zavedení povinné maturity z matematiky, vedla by podle nich k vyšší neúspěšnosti

pátek 7. června 2019 ·

Odstoupit od zavedení povinné maturity z matematiky, kterou by měli středoškoláci skládat nejpozději od jara 2022, navrhují piráti. Podle nich by vedla k růstu neúspěšnosti maturantů. Chtějí také, aby se střední vzdělání uznávalo i studentům, kteří školu dokončí, ale maturitu nezvládnou. Ústní a písemná část zkoušek by se podle nich měla přesunout na úroveň škol, jak to navrhuje i ministerstvo školství. Poslanecký návrh novely školského zákona ve čtvrtek ve sněmovně novinářům představili zástupci strany. Informuje ČTK.

Celý text naleznete zde

6 komentářů:

Kamínek řekl(a)...
7. června 2019 v 9:51  

Ideální nápad - odstranit všechny možné překážky, jen aby se snížila neúspěšnost. Co kdyby se náhodou muselo pár studentů učit něco navíc. Podle stejné filosofie doporučuji zrušit povinnou maturitu vůbec (bude 100% úspěšnost), zrušit přijímačky na VŠ, státní zkoušky a vlastně všechny zkoušky (i ty řidičské). Kdo bude chtít, bude léčit, soudit, učit, řídit. Svět bude zalit sluncem a pohodou. A Pirátou vzrostou volební preference u mladých voličů a jejich rodičů.

tyrjir řekl(a)...
7. června 2019 v 12:24  

PIRÁTI ČEŠTÍ TLAČÍTKO ŠTĚSTÍ LEŠTÍ

Po bombardování Drážďan v těchto "Benátkách Severu" zbyla taky stará patinou pokrytá bronzová socha. Ta socha má oleštěný palec u nohy. Mnozí studenti, kteří jdou na zkoušku, mají totiž pověru, že když ten palec pohladí, budou mít u zkoušky štěstí ...

Vědci objevili v mozku elek5ricky vybuditelné centrum pro pocit štěstí. Dali cvičné opici elektrické tlačítko a pozorovali, co se stane. Opice mačkala Tlačítko Štěstí a přestala se starat o svět kolem, až pošla.

Příkladů vcelku hloupých pověr "vedoucích lidi ke štěstí" je mnoho. "Pirátskou pověru" počítám mezi ně, Nejen ve věci maturity z matematiky. Rovněž název Piráti pro politickou stranu považuji za mimořádně hloupý. Čeští Piráti u mne neobstáli v testu obecné inteligence a ani v politice. Názvem strany počínaje a názorem na maturitu z matematiky konče.

J.Týř

*
Pirát (z fr. pirate, řec. peiratés, lupič, pirát) je původně námořní lupič. Piráti obvykle přepadají obchodní lodi, ale často loupí i na pobřeží. Pirátství kvete tam, kde je velký lodní provoz a lupiči mohou doufat v bohatou kořist. Místo původních šavlí a plachetnic mohou mít dnes k dispozici rychlé čluny, automatické zbraně i děla a rakety..,

V Západní Indii 17. století se pirátům říkalo bukanýři (buccaneers), což byli původně francouzští lovci, kteří se stali piráty. Slovo pochází z boucan, dřevěná obruba užívaná pro uzení masa (jinde zvaná barbacoa). Tito piráti terorizovali španělské državy ve prospěch jiných evropských států; nejznámější z nich byl Henry Morgan. Bukanýři založili přístavy Tortuga a Port Royal, který nakonec obsadili Angličané a udělali z něj jedno z protipirátských center....

„Privatýrství“ nebo „korzárství“ bylo obdobné klasickému pirátství, ale s povolením vlády nebo panovníka zajímat obchodní lodě, které patřily k nepřátelskému státu. Korzárství se vyskytovalo ve středomoří, zejména mezi Tureckem a Maltou, nejslavnějším korzárem byl Sir Francis Drake a Anglie byla největší zemí podporující privatýrství. Oprávnění (tzv. letter of marque – „kaperský list“, „korzárský patent“) zajmout občany cizího státu a zabavit jejich zboží znamenalo, že země, jež pověření vydala, to nepovažovala za pirátství. Teprve roku 1856 se sedm zemí v Paříži dohodlo na zákazu takových pověření a další národy následovaly v dohodě v Haagu...

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Pir%C3%A1t






PP řekl(a)...
7. června 2019 v 12:38  

Vzhledem k tomu, že mají piráti v ČR dohromady 478 členů, chápu, že by se tím časem změnil u pirátů poměr vysokoškolsky vzdělaných lidí. Nevěřím, že je tam jediný, který by v matematice obstál na úrovni sedmé třídy. Natož maturity.

tyrjir řekl(a)...
7. června 2019 v 13:19  

Česká pirátská strana (zkratka Piráti) je česká politická strana založená v roce 2009. Ve volbách v roce 2017 poprvé vstoupila do Poslanecké sněmovny, kde se ziskem 22 ze 200 křesel stala třetí nejsilnější stranou. Pod vedením předsedy Ivana Bartoše stojí v opozici vůči stávající menšinové vládě. Strana nominovala také 3 aktivní senátory, naposledy Lukáše Wagenknechta v roce 2018. V komunálních volbách téhož roku uspěli Piráti v řadě obcí, včetně největších měst; v Zastupitelstvu Prahy vytvořili vládní koalici a volební lídr Zdeněk Hřib obsadil post primátora. V roce 2019 strana získala tři poslanecká křesla v Evropském parlamentu...


Ideologie:
pirátská politika
sociální liberalismus[3]
levicový libertarianismus[3]
participativní demokracie[4][5]
pro-evropanismus[6]

Počet členů: 932 (k 4.6.2018)[11]

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/%C4%8Cesk%C3%A1_pir%C3%A1tsk%C3%A1_strana

PP řekl(a)...
7. června 2019 v 14:17  

Všechny z těch pojmů jsou logické nesmysly. A kdybych jich bylo milión - nikdo z prátské strany nebude schopen absolvovat matematiku sedmé třídy. Za to dám krk.

tyrjir řekl(a)...
9. června 2019 v 11:26  

PROČ JEŠTĚ NEMÁME PIRÁTSKOU DROGU (HLOUPOST) VE VŠECH ŠKOLÁCH?

Kdybychom přistoupili na pirátský požadavek nepovinné maturity z matematiky, procentně vyjádřená část takto hloupých maturantů (volících líbivé či snadné cesty namísto cest správných) by se pravděpodobně zvětsila. Možná i tak, že by se mohla přiblížit hlouposti Pirátú.

http://www.ceskaskola.cz/2019/06/ladka-ortova-pirati-ve-skole-sloni.html

Že tu nejde o urážku, ale spíš o diagnózu, dokládá, myslím například nové zvolená europoslankyně za Českou Pirátskou stranu a předsedkyně:Evropské pirátské strany:

Markéta Gregorová
česká politička

Markéta Gregorová (* 14. ledna 1993 Most) je česká politička, od roku 2019 poslankyně Evropského parlamentu, od roku 2018 zastupitelka města Brno, členka Pirátů a předsedkyně Evropské pirátské strany.[1] ...

...Markéta Gregorová pochází z Mostu, kde vystudovala Podkrušnohorské gymnázium a v lednu 2016 získala bakalářský titul na Masarykově univerzitě v Brně v oboru Mezinárodní vztahy a Evropská studia. Po studiích se živila mimo jiné jako e-commerce specialistka a testerka webových aplikací.[1]

Markéta Gregorová žije v Brně....


Následující ukázka pirátské hlouposti je, myslím docela typická, i když poněkud drsná (slabším povahám doporučuji ti video sledovat v sedě):

Nově zvolená europoslankyně za ČPS

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=0ye57PDXLLY

Poznámka: V tzv. studentských volbách nanečisto pořádaných ve školách (!) necelé tři týdny před skutečnými volbami se svolením ředitelů některých škol neziskovkou Človék v tísni vyhrávají v poslední době Piráti.*

J.Týř

*
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/studentske-volby-do-ep-vyhrali-pirati-vladni-ano-skoncilo-sedme/1753182


Články dle data



Učitelské listy

Nabídka práce

Česká škola - portál pro ZŠ a SŠ

Česká škola poskytuje svým čtenářům diskusní prostor k vyjádření názorů na školskou problematiku. Tyto příspěvky se nemusí shodovat se stanoviskem redakce České školy a jsou uveřejňovány jako podnět k dalším diskusím.

Obsah článků nemusí vyjadřovat stanovisko redakce nebo vydavatele Albatros Media, a.s.


Všechna práva vyhrazena.

Tento server dodržuje právní předpisy
o ochraně osobních údajů.

ISSN 1213-6018




Licence Creative Commons

Obsah podléhá licenci Creative Commons Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla 3.0 Česká republika, pokud není uvedeno jinak nebo nejde-li o tiskové zprávy.



WebArchiv - archiv českého webu



Tyto webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Informace o tom, jak tyto webové stránky používáte, jsou sdíleny se společností Google. Používáním těchto webových stránek souhlasíte s použitím souborů cookie.